Hosting Taşıma - ELectronicStet

30 Haz 2015
293
0




Hosting taşıma, web sitesi taşıma olarakta bilinir. Aynı alan adı transferinde olduğu gibi kullanıcının web sitesini farklı bir hosting firmasına transfer etmesidir.

Hosting Taşıma Ne Zaman Yapılmalı?

Web sitesi taşıma; hosting hizmetinin sitenin ihtiyaçlarını karşılayamaması, fiyatlardaki yüksek artışlar, kesinti ve performans sorunları ya da yetersiz teknik destek hizmeti gibi sebeplerden yapılabilir. Bu sebeplere genel olarak bakarsak:



1-) Yüksek Fiyat Artışı

Hosting paketi satın alacağınız zaman, proje maliyetinizi minimumda tutmak için farklı kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Yükseltilmiş fiyatlar ile cazip görünen ilk yıl indirimlerinin, bir sonraki yenileme döneminde nasıl bir fatura çıkaracağını bilmeniz ve hosting satın alma işlemini buna göre yapmanız gerekir.



2-) Performansta Oluşan Sorunlar ve Hizmetteki Aksamalar

Hosting taşıma işleminde en öncü sebeplerden biri performans ve kesinti sorunlarıdır.

Sunulan web hosting kaynakları tam olarak sağlanmıyorsa ve düşük uptime oranları söz konusuysa, siteniz için kesintisiz ve yüksek performansla çalışacağı bir hosting arama zamanı gelmiştir.



3-) Teknik Destek Yetersizliği

Aldığınız hosting hizmeti boyunca, oluşabilecek sorunlarla karşılaştığınızda ya da erişiminizin olmadığı bir işlem gerçekleştirmek istediğinizde; teknik destek ekibinden yardım alarak sorunu çözebilirsiniz.
Ancak, destek olanaklarının kısıtlı olması, açılan taleplere uzun sürede geri dönüş yapılması ya da ilgisiz çağrı merkezi hizmeti, hem sizi zor durumda bırakabilir hem de projelerinizin devamlılığı tehlikeye atabilir.

Teknik destek hizmeti bakımından yeterli, kaliteli hosting firması seçmek, web sitesi taşıma işleminde en çok dikkat etmeniz gereken yerlerden biridir.



4-) Mevcut Paketinizin Yetersiz Gelmesi

Web sitenizi oluşturma aşamalarında hedeflerinize ve sitenizin yazılım ve içeriklerine uygun bir hosting paketi seçmiş olabilirsiniz. Zamanla, sitenizin hedefleri büyümüş, trafiği ve ihtiyaçları artmış olabilir.
Daha fazla veritabanı ihtiyacınız söz konusu olabilir, subdomain oluşturmak isteyebilirsiniz ya da mail hesabı ve kotasına dair istekleriniz değişebilir.
Bu gibi durumlarda hosting paketinizi yükseltmeniz gerekir.



Hosting Taşıma İşlemi Nasıl Yapılır?

Hosting taşımaya karar verdiğinizde, ilk yapmanız gereken işlem yedek almaktır. Hosting taşıma işleminde herhangi sorun yaşamamak için sitenize ait tüm dosyaların (FTP, Veri Tabanı…) yedeklendiğinden emin olmalısınız.

cPanel ya da Plesk panel üzerinden hosting paketinizde bulunan tüm verileri yedekleyebilirsiniz.
Hosting satın alma işlemi için belirlediğiniz bir firmadan, sitenize uygun hosting paketlerinden birini seçmelisiniz.


▬▬▬▬▬▬▬▬๑۩۞۩๑▬▬▬▬▬▬▬▬
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.