Çözüldü HP 1TB 7200RPM SATA HDD Başlatılamadı Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sameet59

Üye
26 Mar 2016
109
0
Isparta
Bugün letgodan başlıkta belirttiğim hdd yi aldım ancak satan kişi hp pc ile sıfırlamaya çalışmış.
Kablo ile laptopa taktığımda başlatılamadı hatası veriyor. Hatalar aşağıdaki resimlerde. Cmd ile biçimlendirme işe yaramıyor ben biçimlendirip kullanmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.




 
Moderatör tarafında düzenlendi:

matrixlord

Kıdemli Üye
8 Ocak 2013
2,433
0
Linux'da dene bir. PCB kartı yanmış büyük ihtimal. 2. el HDD alırken mutlaka HD Tune hata ve performans sonuçlarını istemelisin. Şimdi gidersin bozuk HDD vermişsin dersin kavga çıkar.
 

sameet59

Üye
26 Mar 2016
109
0
Isparta
bende araştırmalarımda öyle düşündüm ancak ekran görüntüsü atmıştı sıfırlama aşamasında %5 sıfırlanıyor diye hp disklerde bu tarz sıkıntılar oluyormuş ancak çözümünü bilen yok gibi. Yinede teşekkürler.
 

sameet59

Üye
26 Mar 2016
109
0
Isparta
Linux te denedim kali ile maalesef başlatılamadığı için üstünde işlem de yapılamıyor :(

pc ye bağladığım kabluyo değiştirdim ve sonuç bu bu seferde bu hatayı veriyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

VITALLION

Özel Üye
12 Nis 2013
10,988
30
27
Merhaba,

İşletim sisteminiz GPT mi MBR bölüm düzeni mi bunu öğrenmeniz gerekli. İlk tanıttığınızda elbette görmeyecektir. Disk Management sekmesinden diski biçimlendirme ekranı geldiğinde uygun bölüm düzenini seçip biçimlendir demeniz lazım. Yine de olmazsa BIOS ekranından Windows Boot Manager sekmesinden HDD'nin görünüp görünmediğini kontrol edin. Eğer görünmüyorsa HDD arızalıdır.

İyi forumlar...
 

sameet59

Üye
26 Mar 2016
109
0
Isparta
işletim sistemi kısmını anlamadım ama boot etme ekranında diğer kablo ile görüyor ismi çıkmıyor. Başka hdd nin kablosu ile laptoba takınca virtual diye gözüküyor adı

mbr burda yazıyormuş ama diskte durum bu:


Teşekkürler

aygıt yöneticisinde ise şu şekil görünüyor.

 
Son düzenleme:

sameet59

Üye
26 Mar 2016
109
0
Isparta
Arkadaşlar HDD de bir sıkıntı yokmuş format atıp kullanıyorum şu an. Sıkıntı güç kablolarından birindeymiş hasar görmüş kabloyu yenileyince sıkıntısız çalışıyor. Hepinize teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.