Html bilmeyenler için bikaç temel bilgi

knight444

Katılımcı Üye
17 Ağu 2009
450
0
HTML (Hyper Text Markup Language) internet üzerinde web sayfasi olusturmak için kullanilan bir betik dilidir. HTML dosyalarinin aktarimi için HTTP (Hyper Text Transfer Protocol)
kullanilir. HTML dosyalari sunucu bilgisayarin sabit diskinde .html ya da .htm uzantisi ile saklanir. Yazdigimiz html dosyalari düz yazi dosyalarindan baska bir sey degildir. Yani yazdigimiz html dosyalarini bir C ya da Pascal programinda oldugu gibi bir derleyici
ile derlememize gerek yoktur. Bir siteye girdigimiz zaman bize görüntülenen ilk sayfa index.html,index.htm, index.asp, index.php ya da default.htm dosyalarindan birisidir. index.* dosyalari
UNIX ve türevi sunucu sistemler, default.htm dosyasida WinNT ya da türevi sistemler için giris sayfasi olur. Yukarida saydiklarimin disinda uzantisi degisik birçok biçemdeki sayfalar da sunucu sistemin ayarlari degistirilerek giris sayfasi yapilabilir. Web istemcimizin adres satirina http://www.belgeler.org gibi bir ifade yazarsak sunucu sistem bize, o adresin www kök dizinindeki index.html (ya da hangi giris sayfasi tanimli ise) dosyasini görüntüleyecektir.

ALINTI
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.