Html Kodlama Sorunu Yaşıyorum

kolboy

Katılımcı Üye
15 Ağu 2008
586
3
Merhaba arkadaşlar html merak sardım ve bir site yaptım sitede bir yerde çok tıkandım ve çözemiyorum umarım bana yardımcı olurusunuz.

1-İlk olarak şöyle bir yapı var, veritabanıma kayıtlı olacak şekilde form içinde müşteri_id müşteri_ismi müşteri_soyadı gibi bir form var elimde ve bu forma ben bir pdf dosyası eklemek ekledim yani forum en altına dosya ekleme bölümüde ekledim sıkıntı yok şimdi bu formu birde listeleme yaptım burdada bir sıkıntı yok, gelelim sıkıntıya ben listeleme yaptığım formdaki bilgileri göster dediğimde pdf dosyasını göstermiyorum ekranda dosya yolu yok diyor.

2- Karışıklık olmasın diye buraya birkaç bilgi daha ekliyeyim şimdi 3 adet php dosyam var bir müşteri ekleme.php müşteri listeleme.php müşterinin pdf dosyasına görüntülemek.php diye 3 adet php dosyamda yapı üste anlattığım gibi kurdum faka listlediğim müşterinin pdf ile bağlatılı şekilde pdf dosyasını gösteremiyorum. umarım sorunumu anlatabilmişimdir.

3- Pdf dosyası müşterinini müşteri_id sine göre pdf klasörüne ekleniyor ama pdf dosyası görüntülemede pdf dosyasının dinamik şekilde çalışmasını sağlayamıyorum bu yapıdaki kodları verebilecek arkdaşlar varsa bana yardımıcı olun büyük ihtimalle çok basit bir yapısı vardır ama yeni olduğum için işin içinden çıkamadım. Şimdiden teşekkür ederim.


4- Bana yolu tam anlatırsanız sevinirim örnek verebilirseniz daha iyi olur anlamak adına diyorum.

5- şunuda ekliyeyim php dosyama koyduğum kod şu şekilde yani istedeğim şe müsteri id ile pdf dosyası bağlansın ve o müşteriye ait pdf dosyasını ekranda gösterebileyim.


$pdfDosyaYolu = "pdf/{$musteri_id}.pdf";
<iframe src="<?php echo $pdfDosyaYolu; ?>" width="100%" height="100%"></iframe>
 

kolboy

Katılımcı Üye
15 Ağu 2008
586
3
Denedim fakat yapıyı tam kuramıyor hata yapıyor bende kodları inceledim ama anlamadığım için nerede hata var bilmiyorum
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.