HTTP ERROR 500 hatası wordpress

erayder

Katılımcı Üye
27 Ocak 2012
723
1
Sakarya
Merhaba, hosting firmasından sitemin yedeğini aldım veritabanı sitenin dosyaları vsvs. onlarca klasör içersinden sitemi buldum ftp ile yeni hostingime yükledim. yüklemeden öncede wpconfig dosyasında veritabanı bağlantımı yapmıştım. sonra siteye girdim HTTP ERROR 500 hatası veriyor ben normalde .net geliştiricisiyim wordpress hiç bilmiyorum ama iş başa düştü yapmam gerekiyor neyde hata olabilir. sitenin neresine girersem gireyim bu hata var. index te wp-adminde filan bu hata var.
 
Son düzenleme:

SessizKalpler

Kıdemli Üye
17 Ocak 2016
4,911
21
.
Merhabalar aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Bu hatanın en yaygın iki nedeni, bozuk bir .htaccess dosyası veya sunucunuzun PHP bellek limitini aşmasıdır. Bir eklenti yükledikten sonra veya WordPress sitenizde başka bir değişiklik yaptıktan sonra, WordPress dizininizdeki .htaccess dosyası, bozulmuş olabilir. Çözümü basittir. Tek ihtiyacınız olan .htaccess dosyasını tekrardan oluşturmaktır.

PHP bellek limiti sorunları genellikle, sitenize kurulan kötü kodlanmış bir eklenti yada sitenizin zaman içerisinde önemli ölçüde büyümesi ve çok fazla eklenti bulunmasından dolayı ortaya çıkar. Bunlar gerçekleştiğinde, PHP hafıza limitlerini aşmaya başlarsınız. Sonuç ise 500 Internal Server hatası olur.

Bozulmuş olanın yerine, yeni bir .htaccess dosyasını nasıl oluşturacağımızı ve PHP bellek limitlerini geçip geçmediğinizi nasıl test edebileceğimizi öğreneceğiz.

Yeni bir .htaccess dosyası oluşturmak
FileZilla yada favori FTP istemci programınız üzerinden WordPress kök dizininizi açın. Bu dizin, genel olarak httpdocs olarak adlandırılır. Eğer wp-admin ve wp-content adlı klasörleri görüyorsanız, doğru yerdesiniz. Eğer .htaccess dosyasını veya başında nokta olan herhangi bir dosyayı görmüyorsanız, Server’a (Sunucu) tıklayıp Force Showing Hidden Files (Gizli Dosyaları Göster) seçeneğini seçerek, gizli dosyaları görüntülenebilir hale getirin.

rename-htaccess-file.png



.htaccess dosyasını bulduktan sonra sağ tıklayarak “.htaccess.bak” olarak yeniden adlandırın. Bu işlem sitenizin .htaccess dosyasını siler, bu yüzden yeni bir tane oluşturmanız gerekir. WordPress yönetici alanına girin. Settings (Ayarlar) üzerine gelin ve Permalinks’i seçin. Sayfanın altına gidin ve Save Changes(Değişiklikleri Kaydet) ‘i tıklatın.

Web tarayıcınızdan web sitenizi açın. 500 Internal Server hatası gitmiş ise, probleminiz bozulan bir .htaccess dosyasından kaynaklanmış ve çözülmüştür. Eğer hala aynı hatayı görüyorsanız, diğer önerileri de test etmeniz gerekiyor.

Yanlış adlandırılmış bir .htaccess dosyasının da bu hataya neden olabildiğini hatırlatmakta fayda var. Dosya adının “.htaccess” den başka bir şey olmadığından emin olun.

WordPress Üzeriden PHP Hafıza Limitinin Artırılması
PHP bellek sınırları hosting sağlayıcınızdan ve WordPress tarafından ayarlanır. Bellek limitini aşmaya başladığınızda WordPress bu limit değerini arttırmayı deneyecektir, fakat sadece hosting hizmet sağlayıcınızın belirlediği limite kadar arttırabilir. Genellikle bu limit paylaşımlı hosting planları için düşüktür. 500 internal server hatasına, bu hafıza probleminin neden olup olmadığını test etmek için WordPress içerisinden PHP hafıza limitini arttırdıktan sonra sitenizi kontrol etmeniz gerekiyor.

wp-config-php-file.png


Kök dizini açın ve wp-config.php dosyasını bulun. Dosyayı sağ tıklayın ve bilgisayarınıza indirmek için Download seçeneğini seçin. Dosyayı tercih ettiğiniz metin editörü ile açın ve aşağıdaki kodu PHP açma tagından sonraki alana yapıştırın.

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

Dosyayı kaydedin ve orijinal dosyanın üzerine yazarak, kök dizinine yeniden yükleyin. FTP istemcisini ve sitenizi yenileyin. Eğer hala hatayı görüyorsanız, PHP hafıza limit problemi yaşamıyorsunuz demektir. Bilgisayarınızdaki wp-config.php dosyasından yukarıdaki kodu kaldırıp kaydedin ve kök dizinine yeniden yükleyin. Hata kaybolduysa fazla heyecanlanmayın. Hala yapacak işlerimiz var.

Wp-config.php dosyasından sitenizin PHP bellek limitini artırılması çürük yumurta gibi kokan mutfak lavabosuna çamaşır suyu dökmeye benzer. Kokuyu gidermek için oldukça iyi bir yöntem olabilir, ama lavabonun borularındaki muhtemel tıkanıklık problemini gidermiyor.

Sitenizin PHP bellek limitini arttırma işlemi içinde aynısı geçerlidir. Limitinizi dosya üzerinden arttırmış olabilirsiniz, ancak bir şey hala limitlerinizi zorluyordur. Önümüzdeki birkaç adımı takip ederek, problemin ne olduğunu bulmayı deneyebilirsiniz, ama gitgide kötüleşirse, hosting hizmet sağlayıcınızı limitlerinizi arttırması konusunda talep etmelisiniz. IHS Telekom hosting kullanıcıları talep oluşturmaları durumunda limitini maximum seviyeye çıkartabilirler.

500 Internal Server Hatası İçin Daha Az Sıklıkta Kullanılan Çözümler
Bozuk bir .htaccess dosyasını düzeltmek ve PHP bellek limitini arttırmak, bu problemin çözümünde en çok başarıya ulaşan yöntemlerdir, ama bunlar size çözüm sağlamadı ise başka yöntemler de bulunmaktadır.

Diğer çözümler aşağıdaki gibidir:
• Hatalı eklentileri tespit etmek için, eklentileri devre dışı bırakmak,
• Problemin, debug edilerek bulunması,
• Dosya ve klasörlerin doğru yetkilere sahip olduğunu kontrol etmek, ( Kullanıcı İzin Hakları )
• Yeni wp-content ve wp-includes klasörlerini sitenize yüklemek,
• Hosting servisi aldığınız firmaya, bu problemin serverdan kaynaklanıp kaynaklanmadığının sorulması.

 

erayder

Katılımcı Üye
27 Ocak 2012
723
1
Sakarya
ben bu makaleyi kendi sitesinden okudum zaten. yinede olmadı zaten ilk seçenekte httaccess.bak olarak kaydettikten sonra wordpress yönetici alanına girin diyor. ben login sayfasına bile erişemiyorum her yerde aynı hata limit aşımıylai lgili olan ihtimalide denedim olmadı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.