İkili kodun gerçeği nedir?

tunamyashar

Yeni üye
18 Şub 2021
11
2
İkili kod atomların eksen değiştirmesinden oluşur. 0 ve 1 diye bir şey yoktur. İleride atomlarla ilgili yönler keşfedilince ikili kod değil hangi eksen diye sorulacak.
 

N S

Uzman üye
19 Haz 2013
1,139
208
Sen konuyu çok yanlış anlamış kavramları birbirine karıştırmışsın dostum :) ikili kod sayısal bir sistemdir ve tüm matematiksel terimler gibi soyut bir kavramdır. Bilgisayar dünyasında kullanılmasının sebebi işlemcilerin temelinde ki transistörlerin 2 durum belirtebiliyor olmasıdır. Ikilik düzlemde işleyen bu basit elektronikleri ikili kod ile ifade etmenin en basit ve verimli yöntem olmasıdır. konunun atomlarla vs alakası yok.
 

alexandre20

Katılımcı Üye
13 Tem 2022
908
715
atomların "eksen" diye bir niteliği yoktur. konu sahibi bir an büyük resmi gördüğünü zannetmiş ama bahsettiği şey elektronlar.
bu kullanıcı arada bi forumda böyle random konular açmayı seviyor, etraftan duyduğu terimleri bir araya getirip bi anlam çıkarmaya çalışıyor ama eğitim olmadıkça komplo teorisinden öteye gidemez

image.png
 

'Börteçine

Yaşayan Forum Efsanesi
25 Şub 2016
7,575
767
birşey anlamadım ilgini çekecek birşey arıyorsan kendisini sevmem ama teslanın yaptıklarını araştır
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.