İnsanlık Tarihinin Başına Bela Olmuş 6 Bilgisayar Virüsü

OxiPionHacker

Katılımcı Üye
24 Mar 2018
492
0
Nereye :D
İnsanlık Tarihinin Başına Bela Olmuş 6 Bilgisayar Virüsü

insanlik-tarihinin-basina-bela-olmus-6-bilgisayar-virusu_780x438.jpg


teknoloji ve bilgi sistemlerinin gelişmesiyle birlikte kötü niyetli yazılımlar ve yazılımcılar da gelişti. Belki isim yapmak, belki politik bir sabotaj belki de antivirüs satmak için virüsleri bilgisayar dünyasına salan yazılımcıların elinden çıkan bazı virüsler var ki insalık dünyasını allak bullak etti, insanları bilgisayardan soğuttu, tiksindirdi,bezdirdi.Şimdi o virüsleri yakından inceleyelim.

1. I Love You


i-love-you_780x444-2e85cmx00k.jpg


Ben de seni love you. Adından da anlaşılacağı üzere "seni seviyorum" adlı bu virüs e posta yoluyla dünyanın başına musallat olmuştu. 2000'li yıllarda sahneye çıkan bu virüs kendisini bir aşk mektubu gibi tanıtıyor sonra e posta listesinde ki herkesin bilgisayarına kendisini kopyalıyordu ve girdiği bilgisayarda rastgele dosyaları siliyordu. Ben böyle aşkın ızdırabını dedirten virüs 8 milyar dolardan fazla maddi zarar meydana getirirken insanların aşka olan güvenini de azalttı. En azından aşk mektuplarına.8 milyar dolar, 8, milyar,milyor...

2. Melissa


melissa_780x490-mgpiadh4mc.jpg


Zaten nerde bir Melissa ismini duysak orada bir enterasan olayla karşılaşıyoruz. Vakti zamanında yarattığı şöhret ile Melissa P.'den daha çok tanınan bu virüs 2000'li yılların başında ortaya çıkarak e posta yoluyla yüz binlerce insana musallat olup bir çok e posta sunucusunun da kilitlenmesine sebep olmuştu.

3. SQL Slammer

sql-slammer_780x390-1z034qsxfl.gif


Tam 15 dakika da 80 binden fazla bilgisayara bulaşan bu virüs 750 milyon dolarlık zarara sebep oldu. Kendisini ip adresleri üzerinden hadi rastgele diye bilgisayarla salan bu virüs internet kullanıcılarının korkulu rüyası olmuştu

4. Chernobyl


chernobyl_780x487-hgzokbbilk.gif


Chernobyl faciasının olduğu yıllarda ortaya çıkan ve kısaca CIH diye de bilinen bu virüs biosları kilitliyor sabit diskleri bozuyor ve bilgisayar donanımlarına zarar veriyordu.Öyle ki insanlığın başına bela olan bu Chernobyl 70 milyon dolardan fazla maddi zarar ortaya çıkardı.

5. Code Red


code-red_780x388-491sqa69es.png


Kızıl kod. İsmi bile ürpertici bir tarikatı andıran bu virüs bir gün içinde 300 bine yakın bilgisayara bulaştı.Tam üç ay boyunca bilgisayarlara musallat olan bu virüs günlük 150 milyon dolarlık zarar açmıştı.Virüsün kodlanma amacının beyaz saraya saldırmak olduğu söylenceler arasında olsa da bu konuda başarılı olamayarak günlük bilgisayar kullanıcılarını canından bezdirdi.

6. MyDoom


mydoom_780x756-kesthvk0tz.gif


En iyisini en sona sakladım. Bilgisayar dünyasının gördüğü gelmiş geçmiş en psikolojisi bozuk virüsü MyDoom girdiği bilgisayardan özür diliyordu.Evet,yanlış duymadınız.Bilgisayara girdikten sonra "hacı kusura bakma senin bilgisayarı az bi tur kullancam"gibi ifadelerle özür dileyen bu virüs sıkı durun 38 milyar dolarlık bir maddi zarara sebep olmuştu ; 38 milyar dolar.Ortaya çıktığı dönemde e posta sunucularını felç eden, kilitleyen, iletişimi durduran bu virüs insanlık tarihine en büyük maddi kayıp yaratan bilgisayar virüsü olarak da biliniyor.

Bir Teşekkür Yeterli :RpS_rolleyes:


Virüsler Hakkında Bilgi Almak İçin Bana Öm Atın


Diğer Konumda Virüs Bulamadım Ondan Chip Onlineden Almak Zorunda Kaldım Belki Anlamazlar Diye Elim Yoruldu Yazdım Kusura Bakmayın
 
Son düzenleme:

'Börteçine

Kıdemli Moderatör
25 Şub 2016
7,615
783
eline sağlık

WannaCrypt unutmamak lazım çok kişini canını yaktı özeelikle büyük sirketlerin
 

keyloggertc

Katılımcı Üye
14 Ocak 2018
893
0
Unkown 
Güzel konu birde bi virus vardı format atsanız dahi gitmiyordu bilgisayarı kitlüyordu ve bitcoin karşılığında açılıyordu bilgisayar oda çok hoştu :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.