Merhaba, bunlar genellikle eski sanal ortamdan (facebook vs.) kalan takipçileri ve kitleleri sayesinde bu kadar tanınıp geniş kitleye sahip oluyorlar. Fakat böyle bir imkanı olmayanlar da şu yöntemi izler genellikle; Öncelikle yapacağınız şeyleri kapsayan bir video veyahut fotoğraf hazırlayıp buna (büyük sayfalarda) reklam basmak. Fakat videoyu/fotoğrafı hazırlarken öncelikle "dikkat çekebilmek adına" biraz clickbait yapmalısınız.
Örnek olarak ben çoğu zaman instagramda falan görüyorum; Adam mesela önce yüksek takipçili bir hesap düşürmüş(veyaht kasmış). Sonrasında da "çokça clickbait" içeren bir reklam hazırlayıp geniş kitleli büyük sayfalara reklam yaptırıyor(örneğin; Türk Hacker İsrail Televizyonlarını heçkledi... gibisinden). O sayfalardan gören insanlar "Aa hacker çok havalı ya bi bakayım neler yapıyormuş" falan diyerekten hesabını takibe alıyorlar.
Peki bu kitlenin nasıl bir yararı olur dersen de; arkadaşının, sevgilisinin falan hesabını çalmak isteyen veya hesap kapatmak isteyenler genelde çok oluyor. Zaten bana sorarsanız %80 oranında o kitle üzerinden para kazanıyorlar.