İnstagramım bir anda çalındı maili felan herşeyi bende hesabın ama bir anda 2fa yedi ben şifremi değiştiğimde ama 2fa yapılmıyor authenticator benim cihazımda değil kurtarılma şansı varmıdır iyi forumlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evetauth başkasının cihazdanmı
yüzüm yok instagramda hocam denedimBu durumda sizde şifre ve e-posta olsa bile giriş yapmanız engelleniyor. Ancak hâlâ kurtarma ihtimali vardır. Şöyle ilerleyebilirsiniz:
1. Instagram’ın Resmî Kurtarma Yöntemleri
Giriş ekranında “Şifreni mi unuttun?” seçeneği ile e-posta/telefon üzerinden şifre sıfırlama deneyin.
Eğer 2FA kodu sorarsa ve sizde yoksa, “Başka bir yöntem dene” ya da “Hesabına erişemiyor musun?” seçeneklerine tıklayın.
Buradan kimlik doğrulama (selfie video, kimlik fotoğrafı vb.) isteyebilir. Bu adımı mutlaka doldurun.
2. Instagram Destek Talebi
Instagram Yardım Merkezi üzerinden “Hesabım ele geçirildi” formunu doldurun.
Sizden genelde şu bilgileri ister:
Hesaba kayıtlı e-posta ve telefon numarası
Cihaz bilgisi
Kimlik doğrulaması için selfie video
Bu süreç birkaç gün sürebilir. Mail kutunuzu (spam dâhil) sık sık kontrol edin.
3. E-Posta ve Telefon Güvenliği
Hesap çalındığında ilk hamle e-postanızı da ele geçirmek olur. E-posta şifrenizi değiştirin ve kendi telefonunuza 2FA açın. Gmail, Outlook gibi sağlayıcılar üzerinden son oturum açma geçmişinizi kontrol edin.
4. Ek Önlemler
Telefonunuza gelen şüpheli SMS, mail veya bildirimleri ciddiye alın (phishing olabilir). İleride mutlaka kendi cihazınıza Authenticator (Google Authenticator, Microsoft Authenticator) ekleyin ve yedek kodları saklayın.