internet hızı

PresanS

Kıdemli Üye
8 Ocak 2017
2,470
203
24
Debian
Kardeşim Aynı Durumu Paylaşıyoruz Benimde Şuan 2mb hızım var ama google den bişey indirirken en fazla 100 kb bazen bayt olarak düştüğünü bile gördüm,steam dada öyle bir tek "İnternet Download Manager" 300 kb hız sağlıyor.

Önerim: "İnternet Download Manager" İndirmen.
İyi Geceler,İyi Forumlar.
 

54berat54

Yeni üye
30 Ocak 2016
31
0
Kardeşim Aynı Durumu Paylaşıyoruz Benimde Şuan 2mb hızım var ama google den bişey indirirken en fazla 100 kb bazen bayt olarak düştüğünü bile gördüm,steam dada öyle bir tek "İnternet Download Manager" 300 kb hız sağlıyor.

Önerim: "İnternet Download Manager" İndirmen.
İyi Geceler,İyi Forumlar.

indirdim ve şuan indirme hızı 350 k.b a kadar cıktı buda bişey en azından 10 k.b den iyidir :d saolasın
 

Numenorien

Üye
13 Mar 2016
65
0
Middle-Earth
internet hızı çok duşuk tü bende hız testi yaptım ve 2.4mb yazdı fakat suan dosya indirirken max 20 k.b' a çıktı bende ttneti aradım onlarda bizde sorun yok dediler sizce bu indirme hızı normalmı
http://i.hizliresim.com/WgPdYP.png


Şimdi hocam sen tarayıcını aç. Arama çubuğuna "192.168.1.1" tırnak içindeki adresi yazıp gir.

Ardından eğer daha önce hiç modem arayüzüne girmediysen modem seri numaranı internette ara orada yazar şifren ve kullanıcı adın. (eğer ttnet ise kullanıcı adın "admin" şifren ise "ttnet" olacaktır)

Sonra internet hat değerlerini bul ve buraya yaz. (Bizi burada "SNR Margin" ve "Total Attenuation" değerlerin ilgilendiriyor. Eğer türkçe bir arayüzün var ise "Gürültü Payı" ve "Hat Zayıflatması" olarak da geçebilir.)

SNR Margin değerin 6.0 civarlarında ise ve internetin bu kadar yavaş ise TTnet (veya hangi internet sağlayıcısını kullanıyorsan) onlara danış muhtemelen internet kablonda bir ek vardır onu yenilemeni isteyeceklerdir. Bir elektrikçi ile taze bir hat çekebilirsin evine(Fiyatını bilmiyorum). Eğer SNR değerin 6.0 dan bayağı bir yüksek ise (mesela 15-20 arası olabilir) bu sefer yine Ttnet müşteri temsilcisini arıyorsun ve diyorsun ki benim internet hızımı düşük tutuyorsunuz ben bunu yüklseltmek istiyorum. 8 mbps ye kadar kullanıyorsan 8 e çektirebilirsin. Lakin unutmaman gereken şey SNR değerinin 6.0 nın altına düşmemesi. Bununda şöyle basit bir denklemi var. Aşağı yukarı yer 2 mbps hız artışı senin SNR değerini 6 puan aşağı çeker. Sende hesabını buna göre yapar ve o hızda internetini sabitlersin.

Sözü çok uzattım hemen "Total Attenuation" değerine geçelim. Burada da senin SNR değerin ne olursa olsun alabileceğin max hızı gösterir. Buradaki değer ne kadar düşükse senin için o kadar iyi. Tam net hatırlamıyorum ama 25-30 arasında ise 16 mbps internet alma imkanın var demektir.

Son olarak bu iki değerin anlamlarınıda söyleyip sözü bitiriyorum SNR Margin yani grültü payı senin internetinin hattaki parazit dalgalara karşı direncini gösterir. 6 bu değer için sınırdır. İnternet bu değerde verilebilir lakin kopmalarda kaçınılmazdır. Ek olarak kablo kalitesi ile yakından ilgilidir. Ne kadar fazla olursa o kadar kaliteli internetin olur. Total Attenuation yani Hat zayıflatması ise senin şebekeye olan uzaklığındır. Bu değer artıkça senin internetten gelen verilerinin dolandığı yol uzar kısaca veri kaybı yaşamaya başlarsın ve internet hızın bunun sonucunda düşer. Bu değerin küçük olması bağlantı hızının artması demektir.

Sözü istemeden çok uzattım eğer anlamadığın bir yer olursa sorabilirsin en kısa zamanda cevaplamaya çalışırım. Hat değerlerini atarsan alabilieceğin ortalama hızıda söyleyebilirim. Okudğun için (ve okuduğunuz için) çok teşekkürler. İyi Forumlar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.