Windows 7'de kolay yoldan ağ iletişimi
Gloria Boyer
Siz de benim gibiyseniz, yapmak isteyeceğiniz son şey ağ yapılandırmanızla uğraşmaktır. Bahçeyle uğraşmayı, fotoğraf çekmeyi veya başka bir milyon işle uğraşmayı tercih ederdim! Windows'un önceki sürümlerinde dosya ve yazıcı paylaşımı kurmayı çok zor bulmuşsanız ev grubunun yarattığı farkı görünce hayran olacaksınız. Ev Grubu, Windows 7'de ev ağı üzerinde dosya ve yazıcı paylaşmayı kolay hale getiren yeni bir özelliktir; hemen herkes yaklaşık otuz saniye içinde kurabilir. Gerçekten.
Ev grubu ev ağım üzerindeki diğer kişisel bilgisayarlarda bulunan dosyalara ve yazıcılara hızlı bir şekilde erişmemi sağlıyor. Örneğin, oturma odasında dizüstü bilgisayarımı kullanıyorsam ev ofisimdeki masaüstü bilgisayara depolanmış dosyalara kolayca erişebiliyorum. Ayrıca koltuğumdan bile kalkmadan ev ofis yazıcıma yazdırabiliyorum.
Ancak ev grubunun yapabileceklerinin tümü bu değil. Aynı zamanda evimdeki aygıtlara, örneğin, elektronik bir resim çerçevesine veya yeni nesil bir TV'ye medya akışı sağlamayı da kolaylaştırıyor. Evinizdeki aygıtlara medya akışı sağlama hakkında daha fazla bilgi için bkz. Medya akışına başlarken.
Ev grubu oluşturmak kolaydır: Sihirbazdaki adımları uygulamak yeterlidir.
Başlarken
Ev grubu aslında var olan bir ağda dosya ve yazıcı paylaşımına yönelik bir "yer paylaşımı" olduğu için başlamadan önce bir ev ağınızın olması gerekir. Önceden bir ağınız yoksa bkz. Bir ağ kurmak için buradan başlayın. Ayrıca, Ev Grubu yalnızca Ev ağı konumuna ayarlanmış ağlarda çalıştığından, geçerli ağ konumunuzun "Ev ağı" olarak ayarlandığından emin olun (Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde bunu kontrol edebilirsiniz). Ağ konumunu değiştirmeniz gerekirse, geçerli ayarı tıklatın ve istediğinizi seçin. (Ancak ortak ağı Ev ağı konumu ile değiştirmeyin. Bu çoğu zaman güvenli değildir.)
Ağ konumunuzu bulmak için Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni açın.
Ev grubunun bir parçası olabilmek için bilgisayarların Windows 7 çalıştırması gerekir. Windows 7 Starter ve Windows 7 Home Basic sürümleri ile bir ev grubuna katılabilir, ancak yeni ev grubu oluşturamazsınız.
Sayfanın başı
Ev grubu oluşturma ve ev grubuna katılma
Ev grubumu oluşturmak için, Denetim Masası'nda Ev Grubu'nu açtım ve ardından Ev grubu oluştur'u tıklattım. Sonra ağım üzerindeki diğer bilgisayarlara tek tek gittim, Denetim Masası'nda Ev Grubu'nu açtım ve Şimdi katıl'ı tıklattım. Ev grupları oluşturma veya onlara katılma hakkında daha fazla bilgi için bkz. Ev grubu oluşturma ve Ev grubuna katılma.
Bir ev grubu kurma veya gruba katılma işlemi sırasında, paylaşmak istediğim kitaplık ve yazıcıları seçtim. Bunları daha sonra kolayca değiştirebilir ve belirli dosyaları paylaşım dışında tutabilir ya da bazı kişilerle paylaşıp diğerleriyle paylaşmayabilirim. Bunun hakkında daha fazla bilgi için bkz. Dosya ve klasörlerin ev grubuyla paylaşılmalarını önleme.
Ev Grubu, paylaşılan dosya ve yazıcıların korunmasına yardımcı olmak için parola sağlar. Ayrıca Ev grubu parolasını değiştirme altındaki adımları izleyerek bu parolayı istediğim zaman değiştirebilirim.
Ev grubum taştan yapılmış değil. Paylaştığım kitaplıklar gibi ev grubu ayarlarını kolayca değiştirebiliyorum. Bunu yapma adımları Kitaplıkları ev grubunuzla paylaşma ve Ev Grubu ayarlarını değiştirme konularında açıklanıyor.
Sayfanın başı
Uygulamada Ev Grubu
Artık bir ev grubum olduğuna göre şimdi ne olacak? Onu nasıl kullanabilirim?
Örnek olarak, bugün bir arkadaşıma güllerimin resmini e-posta ile göndermek istemiştim. Oturma odasında dizüstü bilgisayarımı kullanıyordum, ancak fotoğraf ev ofisimdeki bilgisayardaydı. Kitaplıklar'ı açtım, sol bölmede bulunan Ev Grubu altında masaüstü bilgisayarımın adını tıklattım ve daha sonra Resimler klasörünü tıklattım. Fotoğrafı buldum, kopyaladım ve yazdığım e-postaya yapıştırdım; kolaydı.
Kitaplıklarda ev grubu dosyalarına erişme
alıntı