İnterneti Tamamen Çökertme //Detaylı Araştırma

FoxZoby

Katılımcı Üye
19 Şub 2016
762
0
Herkese Merhaba,
Bu konumda tüm Domain'leri saldırılar ile devre dışı bırakmak hakkında yaptığım araştırmayı anlatacağım,

ICANN adlı Amerika kurumu tarafından tüm Domain'ler satılarak dağıtılmaktadır. Gerçek Domain Yetki Paneli ICANN'a Aittir.

Mesela İsimTescil adlı türk Domain firması ICANN ile bir sözleşme yapmıştır ve ICANN şubesi gibi olmuştur.


Şimdi biz örneğin İsimTescil'den bir domain satın aldık İsimTescil de ICANN'a para ödemesi yaparak Domain yetkilerini bir süreliğine alarak Domain adresini bize vermekte ICANN ise burada bizim asıl domain kontrol panelimiz olmakta, yani İsimTescil bir aracı domain firması oluyor.

Biz İsimTescilden aldığımız Domain'in Name Server adreslerini İsimTescil den değiştirdiğimizde İsimTescil ICANN'ın kontrol panelinden aldığımız domain NS adreslerini değiştirmekte.

Buraya kadar tamamdır.

Şimdi anlamış olduk ki ICANN sattığı domainlerin NS adreslerini bir veya daha fazla bir sunucuda barındırıyor ve oradan NS adreslerini değiştiriyor vesayri,


Anlamış olduğumuz üzere eğer ICANN sistemini daha ayrıntılı bir şekilde çözümleyebilirsek bu Name Server verilerinin saklandığı sunuculara Dos olsun Botnet olsun göndererek tüm domain adreslerini devre dışı bırakabiliriz.


Aslında böyle bir saldırı araştırmalarıma göre olmuş 2002 yılında ICANN'ın 12 sunucusuna 2000 kişi(botnet) tarafından saldırılmış ve ICANN'ın 12 sunucusundan 9 sunucusu yanmış, internet sitelerinin 60% ı uzun bir süre kapanmış.


Araştırma genişletilecektir, sonuçta iyi bir döküman olacaktır.
 

osmantata

Kıdemli Üye
1 Mar 2012
2,212
2
Cahilliğimi mazur görün :) NS'den kastınız:
Örnek:
ns1.google.com
ns2.google.com
ns3.google.com
...

Gibi mi ?
 
Son düzenleme:

fallen2k3

Uzman üye
3 Eki 2015
1,256
0
Börteçine
2k userli bir botnet saldırısıyla Net'in %60'ının çokmesi sizcede kulağa biraz komik gelmiyormu ?
Buarada emeğine sağlık.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.