İnternette Anonim Olmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MkuAnony
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MkuAnony

Yeni üye
İnternette Anonim Olmak Mümkünmü?
İnternette %100 Anonim kalmak mümkün değildir, fakat bazı yollarla Temel Şekilde Anonim kalmak mümkün olabilir.
Nasıl Anonim Olunur?
1- VPN'ler:
Güvenilir ve log tutmayan Nord Vpn gibi ücretli vpnler kullanmak, %100 olmasada Anonim yapar. Çoğu Vpn log tutmadığını söylesede, nerdeyse tüm Vpnler log tutar bu yüzden güvenilir vpn bulmak önemlidir.

2- Modem:
Biraz saçma gibi dursada 1 haftada bir 2 haftada 1 modemi kapatıp 5 dakika sonra geri açmak, gerçek ipyi değiştirebilir.

3- Tor Browser:
Tor browser gibi güvenilir programlar kullanılmalı. Özellikle browser olarak Tor browser kullanmak sizi Tor ağına bağlayacağı için anonimleştirir. %100 olmasa da Tor browser kullanmanın Anonim olmakta büyük bir faydası olmakta.

4- Sanal Makineler:
Çok etkili olmasa da ana işletim sisteminin içine sanal makine kurmak, ve yapacağımız şeyleri bu işletim sistemi üzerinden yapmak az da olsa anonimleştirir.

5- İllegal işe bulaşmamak :) :
Her ne kadar bu maddeleri yapsakta internette "Tamamen" Anonim olunmaz ayrıca tüm internet sağlayıcıları log tutar. Sadece Anonim olabilmek için yapılıyorsa, herhangi bir sorun yok. Fakat illegal işlere karışmak için Anonim olunmaya çalışılıyorsa illaki sizi biraz uğraşırlarsa bulurlar.

Sık sorulan sorulardan olan 'Nasıl Anonim Olurum' sorusunu biraz cevaplamaya çalıştım, umarım yararı olmuştur.

Son düzenleme:
İnternette Anonim Olmak Mümkünmü?
İnternette %100 Anonim kalmak mümkün değildir, fakat bazı yollarla %99 Anonim kalmak mümkün olabilir.
Nasıl Anonim Olunur?
1- VPN'ler:
Güvenilir ve log tutmayan Nord Vpn gibi ücretli vpnler kullanmak, %100 olmasada Anonim yapar. Çoğu Vpn log tutmadığını söylesede, nerdeyse tüm Vpnler log tutar bu yüzden güvenilir vpn bulmak önemlidir.

2- Modem:
Biraz saçma gibi dursada 1 haftada bir 2 haftada 1 modemi kapatıp 5 dakika sonra geri açmak, gerçek ipyi değiştirebilir.

3- Tor Browser:
Tor browser gibi güvenilir programlar kullanılmalı. Özellikle browser olarak Tor browser kullanmak sizi Tor ağına bağlayacağı için anonimleştirir. %100 olmasa da Tor browser kullanmanın Anonim olmakta büyük bir faydası olmakta.

4- Sanal Makineler:
Çok etkili olmasa da ana işletim sisteminin içine sanal makine kurmak, ve yapacağımız şeyleri bu işletim sistemi üzerinden yapmak az da olsa anonimleştirir.

5- İllegal işe bulaşmamak :) :
Her ne kadar bu maddeleri yapsakta internette "Tamamen" Anonim olunmaz. Sadece Anonim olabilmek için yapılıyorsa, herhangi bir sorun yok. Fakat illegal işlere karışmak için Anonim olunmaya çalışılıyorsa illaki sizi biraz uğraşırlarsa bulurlar.

Sık sorulan sorulardan olan 'Nasıl Anonim Olurum' sorusunu biraz cevaplamaya çalıştım, umarım yararı olmuştur.
Ellerine sağlık. İlk konu olarak güzel olmuş. https://hizliresim.com sitesinden de resim ekleyebilirsin. Bir de bir tane hatanı gördüm:

Ayrıca ttnet gibi internet sağlayıcıları log tuttuğundan bu internet sağlayıcılarını kullanmak risklidir.
Dostum her internet sağlayıcısı log tutar. Bunda değişen bir madde yoktur. Örneğin modeminizde "illegal" veya "yasal olmayan" işleri yapıyorsanız, modem bunu tek tek loglar. (Yasal olsun olmasın farketmez.) Polisler de modem geçmişine bakıp ne var ne yok kontrol ederler. En iyisi de budur bence. Yoksa dünyada böyle tarz kişileri yargılamak imkansız hâle gelir. Yine de konu güzel olmuş ben beğendim açıkçası. Yolun açık olsun :)

Ellerine sağlık. İlk konu olarak güzel olmuş. https://hizliresim.com sitesinden de resim ekleyebilirsin. Bir de bir tane hatanı gördüm:

Dostum her internet sağlayıcısı log tutar. Bunda değişen bir madde yoktur. Örneğin modeminizde "illegal" veya "yasal olmayan" işleri yapıyorsanız, modem bunu tek tek loglar. (Yasal olsun olmasın farketmez.) Polisler de modem geçmişine bakıp ne var ne yok kontrol ederler. En iyisi de budur bence. Yoksa dünyada böyle tarz kişileri yargılamak imkansız hâle gelir. Yine de konu güzel olmuş ben beğendim açıkçası. Yolun açık olsun :)
Teşekkürler diğer forumlarımda resim eklerim ttnet'i örnek olarak göstermemin sebebi 2-3 yıl boyunca logları depolayıp silmemeleriydi aydınlattığınız için teşekkürler.

%99 istatistiğini muhtemelen kafandan uydurdun, bunları yaparak meeeh yani. Temel anlatım deseydin daha iyi olurmuş. Kime sorsan nasıl anonim olabilirim diye teorik olarak bunları söylerler log tutmayan vpn, tor, ip değiştirme falan falan.

dünyada bu işleri yapan kişilerin yüzde kaçı yargılanıyorki? her gün bir yer hack leniyor ama kimse hesap sormuyor veya peşinden koşmuyolar, en yakın olay anadolu sigortası ve hgs nin hack lenmesi bunu yapan kişilere ne oldu hiçbişey muhtemelen bişey de olmıcak gündemden silinip gidicekler ve yaptıkları yanlarına kar kalıcak.

dünyada bu işleri yapan kişilerin yüzde kaçı yargılanıyorki? her gün bir yer hack leniyor ama kimse hesap sormuyor veya peşinden koşmuyolar, en yakın olay anadolu sigortası ve hgs nin hack lenmesi bunu yapan kişilere ne oldu hiçbişey muhtemelen bişey de olmıcak gündemden silinip gidicekler ve yaptıkları yanlarına kar kalıcak.
İsteyen mahkemeye verebilir. Aslında bu tarz şeylerde sıkı yönetim olması gerekiyor benim fikrim. Haklısın, çok göz önünde bulundurulmuyor. Fakat ihbar etmek de bizim görevimiz.

Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.