İnternette Gerçek Kimliğinizi Gizlemek İçin Uymanız Gereken 7 Kural!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kenzai

Özel Üye
22 Ara 2010
8,561
31
Trondheim
Çoğu kullanıcı sahte isim kullanmanın anonim bir internet kullanıcısı olmaya yettiğini düşünse de, internette gerçek kimliğinizi saklamak için bundan fazlasını bilmeniz gerekmektedir.

İnternet ortamında pek çok kişi farklı sebeplerle kendi kimliğini gizleyip ‘anonim’ olarak paylaşımlarda bulunmak isteyebilir. Fakat çoğu internet kullanıcısı, yalnızca profillerinde sahte isim kullandığı için anonim olduğunu düşünmekte, bu sayede de başına iş açmaktadır. Eğer internet ortamında ‘gerçekten’ anonim olmak istiyorsanız, aşağıdaki kurallara uyup uymadığınızı bir kez daha kontrol edin.


LbWRYZ.gif


1- Gerçek kimliğiniz açığa çıktığında tekrar gizlenemezsiniz.

Bazı kullanıcılar bir kez ifşa olduklarında, artık kimliklerinin tamamı ile açık olduğunun farkına varamazlar. Üstelik bu kullanıcılar hiçbir şey olmamış gibi kendilerini yeniden anonim zannetmeye devam ederler. Fakat gerçek şu ki, internetteki hiçbir ayak izi silinmez. Bu nedenle bir kez açığa çıktığınızda bunun geri dönüşü yoktur.


2- Gerçek kimliğini bilen başka biri varsa anonim sayılmazsınız.

Ne kadar güvenilir olursa olsun, eğer gerçek kimliğinizi başka biri ile paylaşırsanız tam anlamı ile anonim sayılmazsınız. Zira iki kişinin bildiği sır, sır değildir.

rOoNm3.jpg


3- Gerçek kimliğiniz hiçbir yerde görünmemeli.

Çok ücra bir platformda kısa süreliğine gerçek kimliğinizin görünmüş olmasını önemsemeyebilirsiniz. Fakat unutmayın ki internet bir ağdır. Dolayısı ile gerçek kimliğinizi açığa çıkarmak isteyen kişiler, amaçlarına ulaşmak için en ücra köşelere dahi göz atacaklardır.


4- Sahte kimliğinizi gerçek kimliğiniz ile eşleştirmeyin.

Eğer sahte kimliğinizi gerçek kimliğiniz ile eşleştirirseniz, anonimlik söz konusu olamaz. Örneğin anonim hesabınızda gerçek kimliğinizin bulunduğu e-posta adresini kullanmak, kimliğinizi açığa çıkarmak için birebirdir.

76r1VN.gif


5- Eşleştirilmiş iki anonim hesaptan biri deşifre olursa, diğeri de deşifre olur.

Eşleştirilmiş hesaplarınızda gerçekleşen ifşalar, diğer hesaplarınızı da vuracaktır. Örnek olarak anonim hesabınıza bağladığınız anonim e-posta adresine gerçek IP adresiniz ile bağlanmak gösterilebilir.


6- Lahey Sözleşmelerini imzalamamış bir ülkedeysen anonimlikten söz edilemez.

Eğer ürettiğiniz bir içerik yargıya intikal ederse, proxy ve VPN kullanmak çare olamayacağı için anonimlik tamamen ortadan kalkar ve gerçek kimlik ortaya çıkar.

PlZaYO.jpg


7- Anonim olmak için gerçek kimliğin ile sessiz kal.

Günümüz yapay zekaları, verileri çok iyi analiz etmekte ve eşleştirmektedir. Bu nedenle gerçek kimliğiniz ile ürettiğiniz her içerik, anonimliğinizi tehlikeye atmaktadır.


İnternette Gerçek Kimliğini Gizlemek İsteyenlerin Sığındığı Liman: Anonimliğin Kuralları

 

Stretra

Katılımcı Üye
3 Haz 2017
285
0
Konstantin
1. Şıkkı bilgisayara elleyen herkes otomatik yaptığına göre anlatmaya gerek yok sanırım :D
Mantıken kamu hizmetlerindeki bulunan kayıtlar herkesi ele vermeye yeter.
Yaptığımız illegal işlerin tarafımızdan olduğunu gizlemek yapılabilir lakin kendinizi gizlemek biraz saçma olur.
 

WilkeSTHT

Katılımcı Üye
25 Mar 2018
769
0
Yararlı Bir Konu Ayrıca Çok Akıcı Anlatmışsın Eline Sağlık Hocam :D
 

yeaxt

Yeni üye
15 Mar 2018
10
0
Yararlı Konu

________________________________

Tek başına hayatı öğrenen insanı, kimse yokluğuyla korkutamaz.
 

Paradox84

Uzman üye
23 Eyl 2016
1,043
1

6- Lahey Sözleşmelerini imzalamamış bir ülkedeysen anonimlikten söz edilemez.

Eğer ürettiğiniz bir içerik yargıya intikal ederse, proxy ve VPN kullanmak çare olamayacağı için anonimlik tamamen ortadan kalkar ve gerçek kimlik ortaya çıkar.

Teşekkürler güzel konu bu arada Ülkemizde Lahey Sözleşmeleri Mevcuttur.

İnternette araştırdım ama Lahey Sözleşmeleri'nin bununla alakasını pek anlayamadım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.