İntihar Hakkında (Bilgilendirme)

Cave-Man

Kıdemli Üye
21 Nis 2015
3,120
0
Lüksemburg
İntihar Hakkında

Toplumsal açıdan önemli bir sorun olan intihar olgusu diğer bütün toplumsal olgulara göre farklı bir özelliğe sahiptir. Bütün toplumsal olguların temelinde insan yaşamını devam ettirebilme çabası vardır. Bir kişi, yaşamını devam ettirebilmek için basit bir hırsızlıktan tutun da diğer bir kişiyi öldürmeye kadar varan bir çok eylemi yapabilmekte; kendisi için olumsuz olan şartları değiştirebilmek için elinden gelen tüm çabayı gösterebilmektedir. Fakat intihar eden bir kişi, tüm bu mücadele yollarını bırakarak, kendi yaşamına karşı bir eyleme girişmiştir. İşte intihar olgusunu diğer tüm olgulardan farklı kılan yön de budur: Kendi yaşamını devam ettirmeye çabalamamak...

6d719145-73d4-491c-bb5d-138219cd7c2b.jpg


İnsanlık tarihinin her döneminde görülen intihar olgusu, çağımızda gün geçtikçe artmakta ve önemli bir toplumsal sorun haline gelmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, 2000 yılında tüm dünyada yaklaşık bir milyon kişinin intihar sonucu kendi yaşamlarına son verdiğini tahmin etmektedir. Bunun tüm dünyadaki ortalaması 100.000'de 16'dır. Bir başka deyişle her 40 saniyede 1 kişi intihar ederek ölürken her 3 saniyede 1 kişi de intihar girişimde bulunmaktadır. Yine Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, son 45 yılda tüm dünyada intihar oranları % 60 artmıştır. İntihar, günümüzde tüm ülkelerdeki ölümlerin ilk 10 nedeni arasında sayılırken; Amerika Birleşik Devletleri’nde 8. sırada yer almaktadır. Yine ABD'de 15-24 yaş arası ölümlerin üçüncü önemli nedeni intihardır. Dünyada ise beşinci sırada yer almaktadır. Bu eğilim, gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde benzerlik göstermektedir. Geleneksel olarak en yüksek oranlar hala yetişkin erkeklerde görülmekteyse de 15-34 yaş arası gençlerde artış gösteren intihar oranları dikkat çekici bir problem haline gelmiştir.

DARK-THOUGHTS.jpg


Doğru-Yanlış Bilgiler
İntihar hakkında konuşanlar intihar etmez.
Kendini öldüren her on kişiden sekizi intihar niyetlerini daha önce kesin uyarılarla bildirmislerdir.
İntihar eden kişiler gerçekten ölmek niyetindedir.
İntihara kalkışanların bir kısmı ölmek ve yaşamak arasında karar verememişir.
İntihar uyarısız olur.
İntihara kalkışan kişi bunu çeşitli yollarla bildirir. Bu yollara karşı alarmda olursak intihar önlenebilir.
Bir kişi intihar etme eğilimindeyse, bu sonsuza kadar devam eder.
Bu kişilerde intihar etme arzusu kısıtlı bir süre için olur. Kurtarılabilirlerse, hayatlarının geri kalan kısmını mutlu olarak yaşayabilirler.
Bir intihar krizinden sonra intihar riski sona ermiştir.
Birçok intihar ilk girişimten sonraki bireyin sağlıksız fikirlerini eyleme geçirebileceği enerjıye sahipken üç ay içinde olmuştur.
İntihar olayları zenginler arasında veya tam tersi fakirler arasında görülür.
İntihar ne sadece zenginin ne de fakirin sorunudur. Toplumun her kesiminde olmaktadır ve de çok demokratiktir.
İntihar bir ailede genetik olarak bireylere aktarılan bir mirastır.
İntihar aileye dadanmaz. Sadece bireyin sorunudur ve önlenebilir.
Bütün intihar eden bireyler kafaca hastadır.
Yüzlerce intihar olayında intihar edenler çok mutsuzdurlar; fakat bu, onların kafaca hasta olmalarını gerektirmez.

Önleme Yolları:
1-İntihar davranışının çeşitli boyutlarına açıklık kazandırmak üzere gerekli çalışmaların yapılması

2-Bu çalışmalardan elde edilen sonuçların topluma aktarılarak alanda çalışan profesyonellerin yönlendirilmesi

3-Günlük çalışmalarında intihar riski taşıyan bireylerle karşılaşma potansiyeli taşıyan personelin sonuçlardan haberdar edilerek bilgilendirilmesi (öğretmenler, cankurtaranlar, polisler, din adamları)

4-Sağlık sektöründe intihar vakaları ile çalışan profesyonellerin eğitimi

5-Krizdeki bireylere ve intihar girişiminde bulunmuş kişilere nitelikli ve girişim sonrası gerekli psikososyal bakımın sağlanması

 
Son düzenleme:

Cave-Man

Kıdemli Üye
21 Nis 2015
3,120
0
Lüksemburg
Bu konuyu yapma nedenim etrafımdaki bir çok kişinin intihar etmeye çalışması ve bazılarının ben sıkıştığımda "İntihar et" demeleridir.
 

SorgulayanAdamMustafa

Katılımcı Üye
10 Şub 2015
625
0
Bazı bilim adamları intihar etmenin de yaşama arzususunun için de olan bir şey olarak görüyorlar araştırırsanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
 

Gök-Kurt

Uzman üye
16 Ara 2012
1,516
0
27
İZMİR
Sınıfta kalma ihtimalim aşırı derecede yüksek okuldan atılıyorum açık liseden devam edicem üstümde aşırı baskı var aile durumları kötür parasal ama hiç birşey intihar etmek ile geçmez hayata bir kapı kapanır bir kapı açılır hayat zorlaşsa bile pes etmemeli geleceği planlayıp ağnı yaşamalı ve sahte mutluluk veren ot hap toz türü bütün uyuşturucu türlerine alışılmamalı rahatlamak istiyorsa insan az düzeyde en fazla alkol almalıdır bağımlı olunmucak kadar hayat güzel hiç birşeye değmez
 

RAUN

Efsane Grafiker
19 Haz 2011
6,697
113
Reykjavik
İntihar etmek mi istiyonuz bilekleriniZi dikine doğru kesin tahtalı köye muhtarsınız
 

Solo-Türk

TÜRK
2 Ağu 2011
6,805
69
Teşkilat
Beyler! Bu nedir Allahınızı severseniz.? Ne demek intihar? Hangi sebep insanın kendi canına kıymasını haklı gösterebilir? Önder özelden gel bakalım.!
 

Typo

Yeni üye
18 Nis 2015
43
0
Arkadaşım adamı rahat bırakın. 3 sayfa kitap okumayanlar yazıyı sonuna kadar okuyun. Arkadaş bilimsel bir metin, makale paylaşmış, sizi de beni de bilgilendirmek için. Adamın dediğiyle alakası olmayan yorumlarınızı kendinize saklayın.
 
Son düzenleme:

Typo

Yeni üye
18 Nis 2015
43
0
Beyler! Bu nedir Allahınızı severseniz.? Ne demek intihar? Hangi sebep insanın kendi canına kıymasını haklı gösterebilir? Önder özelden gel bakalım.!

Adam savunmuyor hocam, bende kıyısından dondum, çevremde de donen var, buradan bu makaleyi yazarak bu durundaki arkadaşların intihar etmesini engellerim belki diyor.
 
9 Eyl 2012
1,943
0
Poland
Adam savunmuyor hocam, bende kıyısından dondum, çevremde de donen var, buradan bu makaleyi yazarak bu durundaki arkadaşların intihar etmesini engellerim belki diyor.

Solo abi'de İntihar nedir Allah'ınızı severseniz diyor dostum. Sadece intihar edebilecek yada etmeyi kafaya koymuş olan insanlara bir sitemde bulunuyor dostum.

Dipçe; Lys edebiyat kasıyorum bu aralar serbest müstezat diye girmedim olaya :D aman o moda sokmayın beni :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.