iOS Programlamaya Giriş - #1 Başlangıç
Herkese selamlar, bugün Apple iOS programlamaya giriş yapacağız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu iş biraz maliyetlidir.
1) 99$/yıl ödeyerek AppStore'da uygulama yayınlayabilirsiniz.
2) Eğer bir kurum/şirket iseniz ekstra 99$ ödemeniz gerekiyor.
3) iOS için uygulama geliştirecekseniz macOS işletim sistemine sahip bir bilgisayara ihtiyacınız var. MacBook ya da Hackintosh kullanabilirsiniz. Hackintosh'u tavsiye etmiyorum, performans açısından bir hayliyle kötü.
Swift dilini Türkçe kaynaklardan öğrenmeyin. Swift sürekli gelişen bir dil. Ve zaten Türkçe kaynağı çokta yok. Saygılar.
Herkese selamlar, bugün Apple iOS programlamaya giriş yapacağız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu iş biraz maliyetlidir.
1) 99$/yıl ödeyerek AppStore'da uygulama yayınlayabilirsiniz.
2) Eğer bir kurum/şirket iseniz ekstra 99$ ödemeniz gerekiyor.
3) iOS için uygulama geliştirecekseniz macOS işletim sistemine sahip bir bilgisayara ihtiyacınız var. MacBook ya da Hackintosh kullanabilirsiniz. Hackintosh'u tavsiye etmiyorum, performans açısından bir hayliyle kötü.
iOS programlama için Swift ya da Objective-C dilini bilmeniz gerek. Ben, Swift'i öneriyorum, çünkü Swift daha yenilikçi ve Apple cihazlarda daha stabil çalışıyor. Swift ise diğer dillere benzer. Hala gelişen bir dil.
Swift dilini Türkçe kaynaklardan öğrenmeyin. Swift sürekli gelişen bir dil. Ve zaten Türkçe kaynağı çokta yok. Saygılar.