IP Adresinden Adres veya İsim Bulunabilir mi?

yilmazpy

Yeni üye
27 Eki 2022
9
0
Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Ip ile direkt konum veya isim bulunabilir mi? Kendi ip mi sorgulattığımda alakasız bir şehir çıkıyor. Bunun bir yöntemi var mıdır?
 

'Ra

Ticaret Kategori Sorumlu Yardımcısı
21 Kas 2015
2,432
981
Merhaba

Direkt ip üzerinden bir şey bulamazsınız ama sosyal mühendislik ve kali toolsları sayesinde link atıp konum bulabilirsiniz

İyi Forumlar
 

Losemis

Uzman üye
11 Ağu 2018
1,141
358
Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Ip ile direkt konum veya isim bulunabilir mi? Kendi ip mi sorgulattığımda alakasız bir şehir çıkıyor. Bunun bir yöntemi var mıdır?
Selamlar
2 Türlü ıp adresi vardır
1.Kullandığınız İnternet Sağlayıcısının Size verdiği ip adresi
2. Sadece Size Özel Olarak Ayarlanmış Ip Adresi

Sorularınıza Gelirsek
Eğer 1. Seçenekteki ip adresini sorguluyorsanız bu normaldir
2.Seçenekte ise devletin güvenlik güçleri tam adres bulamasa bile (ki çoğunlukla bulunuyor) en azından şehir ve ilçeyi çok rahat şekilde tespit edebilir. En Kötü İhtimal bulduğu ip adresinin İnternet Sağlayıcısından bilgi alarak konumunuzu tespit edebilir.

Farklı Şehir göstermesi normaldir İnternet Sağlayıcıları farklı veri merkezleri kullanabilirler özellikle fiber bağlantılar da bu çok yaşanabiliyor. zamanla düzelecektir.​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.