iPhone Nedir?

Héraklés

Özel Üye
27 Haz 2011
6,162
23
İphone, Apple Inc. tarafından geliştirilen, dokunmatik cihaz teknolojisinde ve

kullanım şekli itibarıyla telefonla etkileşimde çığır açan cep bilgisayarı, müzik/video

çalar, e-posta istemcisi, internet tarayıcısı ve cep telefonu birleşimi bir cihazdır.


twarren_iphonesim_1.1533038365.jpg


Cihaz, bunların haricinde Apple’ın “App Store” (Application Store – Yazılım Mağazası) adını verdiği alt yapıyla, Apple tarafından işletilen ve üçüncü parti yazılımların ön kontrol ve onaydan geçirilerek sunulduğu yüzlerce programa kablosuz özellikleri aracılığıyla erişebilmekte, bunları yükleyebilmekte ve güncelleyebilmektedir.

335


App Store’a, iPhone’un bilgisayardaki medya dosyalarıyla ve diğer verilerle iletişimini, senkronizasyonunu sağlayan iTunes üzerinden de erişilebilmektedir.

itunes-cannot-read-iphone.jpg


iPhone’u iPhone yapan en önemli özelliği ise “MultiTouch” adı verilmiş, patenti Apple’a ait olan eşsiz dokunmatik ekran teknolojisidir.

Bu teknoloji ile iPhone ekranına birden fazla parmakla dokunmak mümkündür.

Özellikle oyunlarda kendini belli eden Multi-Touch teknolojisi kullanıcılara rahat bir kullanım sağlıyor.

Screen-Shot-2011-09-26-at-3.53.32-PM.jpg


Ve bu Multi-Touch Teknolojisinin yanında iPhone'u eşsiz kılan bir yanı ise iPhone İşletim Sistemi (iPhone Operating System : iOS) 'dir.

Apple bilgisayarlarının işletim sistemi olan Mac OS X baz alınarak iPhone için özel geliştirilen, zekice tasarlanmış, kullanıcı dostu, kolay kullanılabilir, eğlenceli animasyonlara sahip ve organik hareket izlenimi veren arayüz tasarımına sahiptir.

maverickswallpaperiOS.jpg


Özelliklerine ek olarak, iPhone’un dolgun ve ele oturan bir kasası, kaliteli malzeme kullanılarak üretilmiş, kendini farkettiren bir dış görünümü olduğu söylenebilir.

ios-10-concept-1.jpg


Apple’ın bilgisayarları dahil herhangi bir ürününden herhangi bir teknolojinin eksilmesi, herhangi bir ürününde herhangi bir teknolojinin olmaması demek, ya o teknolojinin kullanıcı adına erişilebilir ekonomik değer seviyesine inmemiş olması demektir ya da o teknolojinin artık dünya teknoloji tarihine mal olması gereken, yeni gelen daha faydalı teknolojilerle yeri doldurulabilir, çöp teknoloji haline gelmiş olması demektir.

iphone-8-update-in-hand-logo-640x640.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

col543

Üye
24 May 2013
165
0
30
C://
slm arakadasım bana programlama hakkında bilgi verirmisin yada nerde olduğunu gösterirmisin
 

XENLOCK

Yeni üye
14 Mar 2017
6
0
Birkaç sene önce milletin elinde iPhone 4 veya 4S görünce " oooo telefona bak la " falan derdik :)
Teknoloji ne çabuk ilerliyor...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.