iPhone Sinyal Seviyesini Sayı Olarak Nasıl Görürüm? - Jailbreaksiz!

Falcone

Katılımcı Üye
10 Eyl 2015
689
0
Apple iOS7'den sonra sinyal seviyesini noktalarla göstermeye başladı. Bunu jailbreak yapmadan değiştirebilirsiniz. Artık aşağıda ki resimdede gördüğünüz üzere sinyal seviyesi rakam olarak gözüküyor



Peki nasıl yapıcaz? Adım adım anlatıyorum.

1- Tuş takımına gelin ve *3001#12345#* tuşlayın.
2- Ara’ya bastığınızda karşınıza Field Test menüsü gelicek.
3- Şimdi yukarda ki açma/kapama tuşuna basılı tutun.
4- Kapatmak için kaydırın yazısı çıkınca elinizi yukarda ki tuştan hiç çekmeden Home tuşuna basılı tutmaya başlayın.
5- Biraz sonra ekran kararıcak. İki tuşa basılı tutmaya devam edin. Ta ki Apple logosu çıkana kadar. Logoyu görünce bırakabilirsiniz. Telefon açılınca sinyal seviyesinin rakamdan oluştuğunu görebilirsiniz.

Eski haline döndürmek istiyorsanız 2. aşamaya kadar gelin. Field Test penceresi açıldıktan sonra Home tuşuyla o menüden çıkın. Eski haline dönücek.

Peki bu rakamlar ne anlama geliyor, az mı çekiyor, çok mu çekiyor, sinyal güçlümü düşük mü anlamıyorum diyorsunuz muhtemelen. Ben öyle diyordum, biraz araştırma yaparak, biraz kendi gözlemlerimle değerler hakkında ufak bilgiler edindim.

Benim gördüğüm değer oranı minimum -50 maksimum -125′ti. Değer ne kadar küçükse sinyal o kadar kuvvetli oluyor. Yani telefon 0 çekiyorken -125 gösteriyor. Full çekiyorken -50, -60 arası bir değer.


Alıntıdır.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.