iPhonelara ATM'den Para Çekme Özelliği Geliyor!

kenzai

Özel Üye
22 Ara 2010
8,561
31
Trondheim
7MLB4l.jpg


Apple'ın sunduğu mobil ödeme sistemi olan Apple Pay'e ATM'den para çekme özelliği de geliyor!

Son dönemlerde ülkemizde de iyice popülerleşmeye başlayan mobil ödeme sistemlerinin Apple versiyonu olan Apple Pay, ülkemizde kullanılamıyor olsa da oldukça pratik bir sistem. Kredi veya banka kartı taşımanıza gerek kalmadan ödemelerini yapabileceğiniz, yanınızdan hiç ayırmadığınız telefonunuzu aynı zamanda cüzdanınız haline geitren sistemde tek sıkıntı nakit konusuydu. Nakit gereken yerlerde çaresiz kaldığınız durumda artık Apple bu soruna ATM desteğiyle çözecek.

Yani Apple Pay işi bir adım daha görürerek iPhone ve Apple Watch cihazlarınızdan ATM üzeirnden kartsız para çekebilmenize de olanak tanıyacak. Böylikle kimliğinizi ve ehliyetinizi de yanınıza alarak cüzdan taşıma derdiniz tamamıyla ortadan kalkmış olacak.

PPV7g8.jpg


İlk olarak Bank of America ile ortaklaşa olması beklenilen durumda ATM'lere de yenilik gelmesi ve NFC destekli hali alması gerekmekte. Bu işlem de biraz sürecektir, fakat birkaç yıl içinde Amerika'da rahat bir şekilde kullanılması öngörülen durum ülkemize gelmesi biraz daha sürecektir. Fakat açık konuşmak gerekirse bankaların artık rekabet gereği daha yenilikçi olması, mishal İş Bankası'nın kendi uygulaması üzerinden kartsız para çekme gibi detayları olduğunu düşünürsek ülkemize de çok geç geleceğini sanmıyorum.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.