İzi sürülemez para birimi

4resss

Yeni üye
1 Mar 2020
32
0
Merhaba iyi günler dilerim izi sürülemez para birimi varmıdır kimin kime gönderdi bilgisi vb göstermeyen?
İlgilenen herkese teşekür ederim
 

RedLifes

Üye
15 Şub 2019
141
1
Para takip edilemez olabilmesi için açgözlü dünyanın son bulması lazım sizin sorunuzu cevaplamak mümkün değil
Ama en gizli denilebilcek para birimi bitcoin
 

asatis

Üye
23 Haz 2015
157
2
DİYARBAKIR
Bahsettiğiniz şey burada açıkladığım üzere parayı tek bir transfer üzerinden değil birçok transferler aracılığı ile farklı adresler üzerinden yapmak. Bu transferlerin izi sürülemediği anlamına gelmez, yalnızca zorlaşacağı anlamına gelir - o da izini süren kişi eliyle yapıyorsa geçerli, küçük bir script ile birkaç saniyede bulunur, zor değil.

Bitcoin'in her ne yaparsanız yapın izinin sürülebilir olmasının nedeni blockchainin tasarımında yer alıyor, bu tasarım kökten bir değişiklik göstermediği müddetçe maalesef her işleminizin izi sürülebilir. Konu hakkında yeterli bilgi seviyesine ulaştığınızda tekrar beklerim.


benim bahsettiğim aslında çok basit ve küçük bir scriptle asla bulamazsın ve ayrıca sen kendi bilgi seviyeni kontrol ett ve ve ayrıca blockhain üzerinden milyonları olan transfer firmalarının havuza düşen para ile çıkan paranın kodları aynı değil ve asla eşleşemez yani giren para ile çıkan para bir seri numaraları aynı değildir ve bu nedenle izi sürülemez var sayalım izini sürdün bu kadar ahmaktır dünyanın en büyük bilgisayar korsanları değil mi dediğim yöntemle takip edilebilirliği zorlaştırmaz YOK EDER çünkü girdi çıktı yapılan seri numaraları bir değildir bu 1
2.si para toplama havuzuna düşer 2. ve 3. transfer süzgecinden geçtikten sonra tekrar asıl cüzdana geldiğinde ise tüm izler kaybolur
3.'sü ise görende diyecek belki bitcoin milyarderi de kalkmış ders vermeye çalışıyor bide alttan küçümseyerek bakıyor daha kripto paralar ciddi miktarda değer kazanmadan önce bilmiyordun ne olduğunu dostum benden sana bir tavsiye herkesle tartış herkesle konuşarak didin ama kimseye üstten bakma bir şey biliyorsan ne ala sana başkalarına aktarıyor isen mükemmel bir insansın bilginin illa % yüz doğru olacak diye bir şey yok bu seninde benimde için geçerli ( Konu hakkında yeterli bilgi seviyesine ulaştığınızda tekrar beklerim. ) kısmından anladığım kadarı ile etrafında çok havalı görünmeye çalışan kendini beğenmiş ukala birini görüyorum yazdığın yazılardan yola çıkarak söylüyorum derin internette erişe bilirsen bir bak dediğimin doğruluk payı ne derece ve ayrıca tanıdığım bi hackerın ( kendisi yurt dışında yaşıyor bu konuda kendisi gayet çok iyi almanya ya kök söktüren biri ülkenin ) sözü biz ne bilgi paylaşırız nede bilgi satarız özellikle işimiz ile ilgili bilgileri hiç kimseye para karşılığı ile bile öğretmeyiz sadece toplumun bilmesi gereken bilgilerin küçük bir kısmını gösteririz yani ne bildiklarini anlatırlar nede satarlar helede bilgi birikimlerini de kimseye göstermezler sen hala burda kalkmış diyorsun ki izi sürülebilir adamlar neredeyse nüleer kimyasal silahların alışverişlerini yapıyorlar FBI-CIA ve diğer istihbarat servislerinin bulamadıklarını sen küçük bir script ile bulabilirim diyorsun sana da diyecek başka sözüm yok.
 

ALcatraz'

Kıdemli Üye
30 May 2013
4,338
4
İstanbul
benim bahsettiğim aslında çok basit
Evet öyle.

küçük bir scriptle asla bulamazsın
Evet bulurum.

ayrıca sen kendi bilgi seviyeni kontrol ett
İhtiyaç duymuyorum.

ve ve ayrıca blockhain üzerinden milyonları olan transfer firmalarının havuza düşen para ile çıkan paranın kodları aynı değil ve asla eşleşemez yani giren para ile çıkan para bir seri numaraları aynı değildir ve bu nedenle izi sürülemez
Yazı yazarken kekeleyeni de ilk defa görüyorum. Anlat bakalım bana bu "milyonları olan transfer firmaları"nı biraz. Ne yaparlar, nasıl yaparlar?
Ayrıca, anladığım kadarı ile sen ne Bitcoin'i, ne herhangi bir altcoini, ne de herhangi bir para sistemini anlayamamışsın - normaldir yaşındakiler için, büyüdüğünde biraz daha öğrenirsin. Küçük bir ipucu bırakayım ama sadece senin için: Bitcoin'de nakit gibi bir seri numarası yoktur.

Normalde bu kadarı bu alıntıyı çürütmek için yeterli ama biraz daha eğlenmek istediğim için devam edeceğim. "ve asla eşleşemez" diyorsun bu varolmayan seri numaraları hakkında, bu kadar net konuştuğuna göre elinin altında bunun bir matematiksel ispatı da vardır sanırım, görmek isterim o ispatı.
"ve bu nedenle izi sürülemez" demişsin. Biz de tekrar dediğin her şeyi var olarak kabul edelim, öyleyse nasıl da izi sürülemez olmakta? Bir paranın izi yapıldığı transferlerin izi sürülerek bulunur, paranın seri numarası yalnızca hangi transferden takibe başlayacağınızı belirtmek içindir bu anlamda. Ayrıca nakit için konuşuyorum, çünkü daha önceden de dediğim gibi bahsettiğiniz şekilde bir olay yok altcoin camiasında.

var sayalım izini sürdün bu kadar ahmaktır dünyanın en büyük bilgisayar korsanları değil mi
Evet.

dediğim yöntemle takip edilebilirliği zorlaştırmaz YOK EDER çünkü girdi çıktı yapılan seri numaraları bir değildir
Sana daha önce çok sıkıcı olduğunu söyleyen olmuş muydu bilmiyorum, ama ben söylüyorum, çok sıkıcısın. Tek bir cümlede ifade edebileceğin şeyi paragraflara yaydırarak anlatman bilgili olduğunu değil, cahil olduğunu ve kısa bir şekilde istediğini anlatma yetinin olmadığını gösterir. Kendini tekrar eden insanları sevmem, haberin olsun.

para toplama havuzuna düşer 2. ve 3. transfer süzgecinden geçtikten sonra tekrar asıl cüzdana geldiğinde ise tüm izler kaybolur
Bakalım neymiş şu dilinden düşüremediğin havuz:
Computing power is often bundled together or "pooled" to reduce variance in miner income. Individual mining rigs often have to wait for long periods to confirm a block of transactions and receive payment. In a pool, all participating miners get paid every time a participating server solves a block. This payment depends on the amount of work an individual miner contributed to help find that block.

Eh elbette senden İngilizce bilmeni beklemiyorum bu yaşta, o nedenle kısaca açıklayayım ne demek istediğini: Bir server tek bir bloğu onaylamak için uzunca bir zaman beklemekte, özellikle günümüzde. Bu nedenle bu mining pool'larda pek çok server bir araya gelip aynı bloğu onaylamaya/kazmaya yardımcı olmakta, böylelikle onaylama zamanı düşmekte. Bu pooldan herhangi bir server bloğu başarılı bir şekilde kazdığında ise ödül pooldaki tüm serverlara o bloğu kazmadaki katkılarına göre dağıtılmakta.

Peki soruyorum sana; buradaki "2. ve 3. transferler" nerelerde, hangi "süzgeç"ten bahsediyorsun, ve bahsettiğin bu izler birkaç transfer yaptın diye nasıl bir anda sihirli bir şekilde kayboluyor?

görende diyecek belki bitcoin milyarderi de kalkmış ders vermeye çalışıyor
Bitcoin milyarderi olmadığımı ispatla milyarlarım senin olsun.

bide alttan küçümseyerek bakıyor
Üstten*

daha kripto paralar ciddi miktarda değer kazanmadan önce bilmiyordun ne olduğunu
Hiç değilse değer kazandıktan sonra biliyorum, bazılarının aksine.

dostum benden sana bir tavsiye herkesle tartış herkesle konuşarak didin ama kimseye üstten bakma bir şey biliyorsan ne ala sana başkalarına aktarıyor isen mükemmel bir insansın bilginin illa % yüz doğru olacak diye bir şey yok bu seninde benimde için geçerli
İstediğime istediğim yerden bakarım, şu anda oturduğum koltuk da gayet rahat, endişelerin için teşekkür ederim.

( Konu hakkında yeterli bilgi seviyesine ulaştığınızda tekrar beklerim. ) kısmından anladığım kadarı ile etrafında çok havalı görünmeye çalışan kendini beğenmiş ukala birini görüyorum
Havalı görünmeye çalışan değil, havalı olan. Kendini beğenmiş ve ukala birisi olabilirim elbette, inkar etmeyeceğim.

yazdığın yazılardan yola çıkarak söylüyorum derin internette erişe bilirsen bir bak dediğimin doğruluk payı ne derece
3zRjFx.png


ayrıca tanıdığım bi hackerın ( kendisi yurt dışında yaşıyor bu konuda kendisi gayet çok iyi almanya ya kök söktüren biri ülkenin ) sözü biz ne bilgi paylaşırız nede bilgi satarız özellikle işimiz ile ilgili bilgileri hiç kimseye para karşılığı ile bile öğretmeyiz sadece toplumun bilmesi gereken bilgilerin küçük bir kısmını gösteririz yani ne bildiklarini anlatırlar nede satarlar helede bilgi birikimlerini de kimseye göstermezler
Heçkır arkadaşına adımı söyle, beni duymamışsa bir şey bildiği yoktur.

sen hala burda kalkmış diyorsun ki izi sürülebilir adamlar
Yanlış. Hiçbir zaman birisinin izinin sürülüp sürülemeyeceğine dair bir yorum yapmadım ben. Anlamak istemediğin nokta da bu sanırım.

neredeyse nüleer kimyasal silahların alışverişlerini yapıyorlar
Merak ediyorum bunu nereden duyduğunu, heçkır arkadaşından mı yoksa başka bir beş para etmez kaynaklardan mı? İspatlayamadığın şeyler hakkında konuşmaman gerekiyor.

FBI-CIA ve diğer istihbarat servislerinin bulamadıklarını sen küçük bir script ile bulabilirim diyorsun
Öncelikle FBI bir istihbarat servisi değil. CIA gibi bir oluşumun da 3-5 Bitcoin transferini takip edemediğini düşünmek gülünç.

sana da diyecek başka sözüm yok.
Benim var: Konu hakkında yeterli bilgi seviyesine ulaştığınızda tekrar beklerim.
 

asatis

Üye
23 Haz 2015
157
2
DİYARBAKIR
3zRjFx.png



Heçkır arkadaşına adımı söyle, beni duymamışsa bir şey bildiği yoktur.


Yanlış. Hiçbir zaman birisinin izinin sürülüp sürülemeyeceğine dair bir yorum yapmadım ben. Anlamak istemediğin nokta da bu sanırım.


Merak ediyorum bunu nereden duyduğunu, heçkır arkadaşından mı yoksa başka bir beş para etmez kaynaklardan mı? İspatlayamadığın şeyler hakkında konuşmaman gerekiyor.


Öncelikle FBI bir istihbarat servisi değil. CIA gibi bir oluşumun da 3-5 Bitcoin transferini takip edemediğini düşünmek gülünç.


Benim var: Konu hakkında yeterli bilgi seviyesine ulaştığınızda tekrar beklerim.[/QUOTE]

ben derin internetden bak diyorum bana kalkmış wikipedia dan örnek atıyorsun evet haklısın FBI istihbarat servisi değil haklısın ama( Heçkır demenden belli bir şey bilmediğin ) milyarların senin olsun kardeşşş biz milyarlar peşinde değiliz geceleri meze niyetine harcadıklarımız hariç sadece dostluk peşindeyiz millete laf sokma derdinde değiliz ukalalık peşinde hiç değiliz bu muhabbetler bu şekilde uzadıkça uzar kardeş dediğim gibi dostluk peşindeyiz lafları fazla uzatmaya da gerek yok benim imzam da yazan cümleye bak ne dediğimi belki anlarsın saygılarla .
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Şimdi "bitcoin" demişsiniz de... Yahu bitcoin'de de, aynı blockchain yapısını kullanan bütün altcoinlerde de, devlet değil normal insan iz sürebilir. Amaç o zaten, miner'lar bitcoin mine ederken o bilgileri encrypt ediyorlar zaten.

Monero cevabına katılıyorum. Monero community zorlanıp bu bilgiler ellerinden zorla alınmadıkça kim nereye ne transfer etmiş bilmek mümkün değildir. Bunun da monero ne için kullanılırsa kullanılsın olacağını zannetmiyorum. Sıcak parayı takip etmek her zaman için daha kolay olacaktır. Hatayı Monero değil de, monero'yu kullanan insan her halükarda yapacaktır.
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Biraz daha aydınlatırsan üstad, tam anlayamadım bu kısmı.

Yok yolunu bildiğimden değil.. Black hat'i bırakalı çok oldu. Bütün yeniliklere ancak arada bir, hobi olarak göz gezdiriyorum.

Ama taa seneler önce, "Tor ağı yeterince güvenli" derken Silkroad 2 operasyonu oldu. Çıkış nodlarının büyük kısmını ele geçirdiler, diğerlerinin çıkış nodlarını benim balyoz dos'a benzer bir şekilde sistemden çıkardılar, böylece bir sunucuya giden bütün nodlara sahip olup silkroad'u ele geçirdiler. Elemanlar bunu yapmadan benim aklıma gelmezdi.

Şimdi normal şartlar altında decentralized onayın tamamen güvenli tutması gerekir, ancak ve ancak mesela gerizekalının biri bitcoin'i monero'ya çevirip, transaction yapıp anında yine bitcoin'e çevirir, oradan ilişki kurulur.. Yani insan dikkatsizliği ve sabırsızlığı tek hata olmalı.

Ama belki senin transasction yapacağını bilip, muhtemel bütün iletişimini bir şekilde ele geçirirler, öyle kırılabilir, geniş çaplı operasyon gerekir demek istedim.

Edit: Ehe, kavgayı kaçırmışım yahu... Ben de devamlı olarak "heçkır" derim. Ben de mi lamer'ım o zaman?
 
Son düzenleme:

ALcatraz'

Kıdemli Üye
30 May 2013
4,338
4
İstanbul
Yok yolunu bildiğimden değil.. Black hat'i bırakalı çok oldu. Bütün yeniliklere ancak arada bir, hobi olarak göz gezdiriyorum.

Ama taa seneler önce, "Tor ağı yeterince güvenli" derken Silkroad 2 operasyonu oldu. Çıkış nodlarının büyük kısmını ele geçirdiler, diğerlerinin çıkış nodlarını benim balyoz dos'a benzer bir şekilde sistemden çıkardılar, böylece bir sunucuya giden bütün nodlara sahip olup silkroad'u ele geçirdiler. Elemanlar bunu yapmadan benim aklıma gelmezdi.

Şimdi normal şartlar altında decentralized onayın tamamen güvenli tutması gerekir, ancak ve ancak mesela gerizekalının biri bitcoin'i monero'ya çevirip, transaction yapıp anında yine bitcoin'e çevirir, oradan ilişki kurulur.. Yani insan dikkatsizliği ve sabırsızlığı tek hata olmalı.

Ama belki senin transasction yapacağını bilip, muhtemel bütün iletişimini bir şekilde ele geçirirler, öyle kırılabilir, geniş çaplı operasyon gerekir demek istedim.

Edit: Ehe, kavgayı kaçırmışım yahu... Ben de devamlı olarak "heçkır" derim. Ben de mi lamer'ım o zaman?

Şimdi anladım üstad demek istediğini, sağolasın.

not: Kavga falan da değil canım, tartışma diyelim biz ona, ağzı olan konuşuyor bu devirde.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.