Kali ile yasal olarak ne yapabilirim ?

tremola

Yeni üye
12 Haz 2023
2
1
Egitim amacli kullandigin ve baskalarini hedef almadigin surece Kalide bulunan tum ozellikleri kullanmak aslinda yasal o yuzden oncelikle kendini gelistirebilirsin. Mesela, Metasploit kullanarak kendi cihazindaki zaafiyetleri bulabilirsin veya Metasploitable indirip ordaki zaafiyeti bol cihazi scan edebilirsin. Diger uygulamalari ogrenmek icin burdaki oyunlari oynayabilirsin: OverTheWire: Wargames
 

Balamir97

Kıdemli Üye
29 Ocak 2013
2,627
2
Nowhere
İşletim sistemlerinin veya linux dağıtımlarının legallikle hiç bir alakası yok. Kali Linux da yapabileceğin her türlü atak zaten Windows üzerinden yapılabilir. Yani sorduğun sorunun "Windowsla legal ne yapılabilir" sorusu ile hiçbir farkı yok. en legali localhostuna dvwa gibi açıklı scriptler kurmak.
 

'Ra

Ticaret Kategori Sorumlu Yardımcısı
21 Kas 2015
2,399
951
Merhaba

Yasal olarak dediğiniz şeyden kastınız nedir onu önce açıklamanız gerek örneğin yasal olarak web site sahiplerinin izniyle sitede açık araması yapabilirsin
dediğim gibi sizin ne dediğiniz önemlidir burada yada neyi yasal olarak yapmak istediğiniz

yani yasal olan her şeyi yapabilirsin windowsta nasıl yasal ve illegal olan kısımlar varsa aynısı kali içinde geçerlidir windows ile pek farkı yok yasallıkla çünkü illegal olarak windowstada işlem yapabilirsin bu illaki hack olmak zorunda değil başka işlemlerde olabilir

İyi Forumlar
 
19 Haz 2023
229
148
Ankara
Merhaba
Kali Linux, siber güvenlik, ağ güvenliği ve penetrasyon testleri gibi alanlarda legal ve etik faaliyetler için kullanılabilir.
İşte
Kali Linux kullanımı için bazı legal ve etik senaryolar:

Ağ Güvenliği Testleri: Bir organizasyonun veya kişinin kendi
ağ güvenliğini test etmek veya zayıf noktaları belirlemek amacıyla Kali Linux kullanılabilir. Bu, legal ve etik bir faaliyettir, ancak izin gerekebilir.

Sosyal Mühendislik Eğitimi:
Sosyal mühendislik saldırılarını anlamak ve savunmak için Kali Linux kullanılabilir. Eğitim ve farkındalık oluşturma amaçları için kullanılmalıdır.

SQL Enjeksiyon Testleri: Kali Linux,
web uygulamalarında SQL enjeksiyon saldırılarını simüle etmek ve bu tür saldırılara karşı savunmasızlık tespit etmek için kullanılabilir.

CSRF (Cross-Site Request Forgery) Analizi:
Kali Linux, CSRF saldırılarına karşı savunmasızlıkları test etmek ve önlemek amacıyla kullanılabilir.

Web Uygulama Güvenliği Eğitimi: Kali Linux,
web uygulama güvenliği eğitimi ve farkındalık oluşturma amacıyla kullanılabilir. Bu, web geliştiricilerine ve güvenlik profesyonellerine web uygulama güvenliği konularını öğretmek için kullanılabilir.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.