10 Adımda Kali Linux 2020.1 Python yazılım dili için Anaconda3 kurulumu. (jupyter notebook kurulumu)
Not:2019.4 ve eski sürümlerde çalışmaya bilir(yeni güncellemede çünkü python2 yi kaldırdılar)
Not:2019.4 ve eski sürümlerde çalışmaya bilir(yeni güncellemede çünkü python2 yi kaldırdılar)
Adım 1: Öncelikle https://www.anaconda.com/distribution/ linkinden python 3.7 (522 mb olan dosyayı indiriyoruz)
Adım 2: Sağ tık yapıp dosyanın tam ismini (/root/Downloads/Anaconda32020.02-Linux-x86_64.sh) copy yapıp terminale yapıştırıyoruz ve önüne
komutunu yazıp Entere tıklıyoruz.Yükleme ekranında uzun yazılar çıkınca Enter tuşuna 510 kez basın (yazının sonuna gelene kadar).Yazının sonuna geldiğinde Please answer yes or not seçeneği çıkacak oraya yes yazıp Enter tuşuna tıklıyoruz.(Yaklaşık 5 dk yüklenme süresi olacak)
Adım 3: Thank you for installing Anaconda3 yazısı geldikten sonra terminale bu komutu yazıyoruz
(yanlış hatırlamıyorsam sonunda size navigator açılsın mı diye soru sora bilir yes or not diye cevaplayın farketmez)
Anaconda3 Jupyter notebook aktif etme:
Adım 4: Yeni komut satırı açıyoruz ve şu komutları yazıyoruz.
(bu sırada ekranda yeşil yuvarlak daire belirecek (anaconda logosu ve yüklenme arayüzü)
Adım 5: Eski komut satırını kapatmadan,yeni komut satırı açıyoruz ve
yazıyoruz.ve karşımıza çıkan (y/n) seçeneğinden y yazıp entere basıyoruz.
Adım6:Yükleme ekranı tamamlandıkdan sonra
yazıyoruz terminale.
(Not:hata verirse endişe etmeyin anaconda3 ü kapatın)
Adım 7: Yeni terminal açıyoruz(eskileri kapatmadan) ve şu kodu yazıyoruz.
yazıyoruz ve entere tıklıyoruz.
Adım 8: To access the notebook, open this file in a browser: yazısından sonra link olacak onu copy paste yapıp browsere yapıştırdığımızda jupyter notebook açılacak.
Adım 9: her zaman çalıştırırken
kodunu yazın ve kapatırken de
Control + C yapıp önünüze gelen seçeneğe y yazıp kapatın.
Silme işlemi: Terminale aşağıdakı kodu yazıyoruz
Çıkan seçenekten Y yazıp Enter yapıyoruz.
Adım 2: Sağ tık yapıp dosyanın tam ismini (/root/Downloads/Anaconda32020.02-Linux-x86_64.sh) copy yapıp terminale yapıştırıyoruz ve önüne
Kod:
bash
Adım 3: Thank you for installing Anaconda3 yazısı geldikten sonra terminale bu komutu yazıyoruz
Kod:
source ~/anaconda3/bin/activate root
Kod:
anaconda-navigator
Anaconda3 Jupyter notebook aktif etme:
Adım 4: Yeni komut satırı açıyoruz ve şu komutları yazıyoruz.
Kod:
source -/anaconda3/bin/activate root
Kod:
anaconda-navigator
Adım 5: Eski komut satırını kapatmadan,yeni komut satırı açıyoruz ve
Kod:
apt-get install jupyter notebook
Adım6:Yükleme ekranı tamamlandıkdan sonra
Kod:
jupyter notebook
(Not:hata verirse endişe etmeyin anaconda3 ü kapatın)
Adım 7: Yeni terminal açıyoruz(eskileri kapatmadan) ve şu kodu yazıyoruz.
Kod:
jupyter notebook allow-root
Adım 8: To access the notebook, open this file in a browser: yazısından sonra link olacak onu copy paste yapıp browsere yapıştırdığımızda jupyter notebook açılacak.
Adım 9: her zaman çalıştırırken
Kod:
jupyter notebook allow-root
Control + C yapıp önünüze gelen seçeneğe y yazıp kapatın.
Silme işlemi: Terminale aşağıdakı kodu yazıyoruz
Kod:
sudo apt-get remove anaconda3