Direk pc kuruyom
Evet yapıyorum ama olmuyor
Sisteminiz dual boot olarak karşılamıyor olabilir. Şuan hangi ekranda takıldığınızı bilmediğim için yardım etmekte zorlanıyorum ama sizlere siyah ekran çözümlerini anlatmak isterim. Öncelikle sisteminiz dual boot karşılamıyorsa bu işlemi yapmanız olanaksızdır.
Birinci Siyah Ekran Çözümü;
Bu siyah erkan sorun kali linux'un başlarında yani kurulumu başlatmadan önce olmaktadır. Bu sorunun çözümü için karşınıza gelen siyah yere yazı yazabiliyorsanız şunları yazmalısınız.
xxxx.modeset=0 Burada xxxx yere ekran kartınızın tipine göre dolduracaksınız. Doldurma işlemini de buna göre yapacaksınız;
xxxx value based on your graphics card
nouveau or nvidia for Nvidia cards
radeon for amd/ati cards
i915 for intel based motherboards
r128 for every old ati rage 128 cards
Bu işlemi yaptıktan sonra CTRL+X'e basın eklenmiş olacaktır. Hala siyah ekrana yazı yazabiliyorsanız şimdiki işlemimiz repository'i güncellemek olacak. Bunun için bu komutları kullanacağız;
Burada karşınıza bir ekran çıkacak. Çıkan ekrana lütfen bu komutu ekleyin.
deb
Index of /kali/ kali-rolling main non-free contrib
Komutu ekledikten sonra kapatın ve güncellemek için bu komutu yazın.
Bu işlemi yaptıktan sonra şimdi ekran kartı driverlerini kurmaya geldik. Eğer nvidia kullanıyorsanız bu komutu kullanınız;
sudo apt install nvidia-drivers-390
Eğer amd kullanıyorsanız da bu komutu kullanınız.
İkinci Sorun Çözümü
İkinci sorun genellikle linux'u kurduktan sonra oluşuyor. Yani linux'u kurduk çıktık ve tekrar girdiğimizde siyah erkan karşılıyor. Bunun nedeni yanlış veya bozuk iso dosyasını indirmekten oluyor. Lütfen iso dosyanızı kontrol ediniz. Eğer iso dosyanızda bir sorun yoksa sisteminiz dual boot karşılamıyor demektir.