Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle Merhaba Asteğmenlerim Ve Üstlerim Kali linuxu windowsu silmeden kurabilirmiyim yani bilgisayar açılırken windows mu kali linux mu diye sorucak. Şimdiden Teşekkürler :RpS_confused:
Eğer bilgisayarınız 2010 yılı ve sonrasında üretilmiş ise (bir başka deyişle öntanımlı olarak Windows 8 veya üzeri bir Windows sürümü ile yüklü gelmişse) bilgisayarınızda muhtemelen UEFI aygıt yazılımı var demektir. Bu durumda Windows'u kaldırmadan yanına Ubuntu kurmak istiyorsanız Ubuntu kurulum işlemini UEFI modunda Ubuntu kurulumu yöntemi ile yapmanız gereklidir. Ubuntu kurulumunu UEFI modunda yapmazsanız, kurulum sonrasında Windows ya da Ubuntu açılmayacaktır.
Soru:
Bilgisayarıma iki işletim sistemi kurabilir miyim? Bilgisayarıma Windows ve Ubuntu kurmam halinde işletim sistemleri arasında nasıl geçiş yapacağım? Windows'u ya da Ubuntuyu açmak istediğimde bunu nasıl yapacağım?
Cevap:
Sabit diskinizin boyutu el verdiği müddetçe iki ya da daha fazla sayda sayıda işletim sistemi kurmanız mümkündür. Bilgisayarınıza Windows ve Ubuntu kurmanız halinde, bilgisayarı her açtığınızda (ya da yeniden başlattığınızda) yandaki resimde görüldüğü gibi GRUB adı verilen bir önyükleme yazılımı sizi karşılayacak ve bilgisayarı hangi işletim sistemi ile açmak istediğinizi soracaktır. Siz bu menü üzerinden istediğiniz işletim sistemini açıp kullanabilirsiniz.
bilgisayarıma sağ tıkla yönet seçeneğini seç
depolama dan diskinde kali için bir bölüm ayır
dvd yada usb ile kurulumu bu ayrılmamış bölümü seçerek yap
başlangıçta 5saniyelik karşılama ekranı gelicektir bunu kodlarla saniye uzatma varsayılan olarak windowsu yada kaliyi seçme gibi ayarlarını düzenleyebilirsin bu ekranın arka planını daha siyah bir foto ile değiştirmen yararına olur