selam aleyküm
değerli üye:
kali lunix kurulumunu anlatacağım:
Dikkat! Bu işleme geçmeden önce normal kurulum yapıyorsanız sabit diskinizdeki verilerin silineceğini belirtelim. Dolayısıyla sabit diskinizdeki verileri yedeklemeyi unutmayın.
Daha önce hazırladığınız USB kurulum flash diskini bilgisayarınıza takın ve BIOS ayarlarında
Boot Priority (ön yükleme önceliği) listesinde en başta olacak şekilde ayarlayın. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kali Linux kurulum ekranı karşınıza gelecektir. Daha sonra aşağıdaki adımları izleyin:
1) En başta yer alan
Graphical install seçeneğinin üzerine gelip
Enter tuşuna basın.
Kurulum için dil seçin. Seçtiğiniz dil aynı zamanda kuracağınız işletim sisteminin varsayılan dili olarak seçilecektir. Ardından
Continue butonuna tıklayınız.
2) Kurulum için dil seçin. Seçtiğiniz dil aynı zamanda kuracağınız işletim sisteminin varsayılan dili olarak seçilecektir. Ardından
Continue butonuna tıklayın.
3) Saat dilimi ve yerel saati belirlemek adına yaşadığınız konumu seçin. Ardından
Devam butonuna tıklayın.
4) Klavye düzeninizi seçin. Ardından
Devam butonuna tıklayın ve kurulum için gerekli bileşenlerin yüklenmesini bekleyin.
5)Değişiklik yapmadan
Devam butonuna tıklayın.
6) Burada da değişiklik yapmadan
Devam butonuna tıklayın.
7) Bilgisayarınızda oturum açma ekranında görünecek bir ad belirleyin. Herhangi bir şey olabilir…
8) Oturum açma ekranında ve root izni verileceği zaman sorulacak olan
kullanıcı adınızı belirleyin. Unutmamanız için bir yere not edebilirsiniz. Daha sonra
Devam butonuna tıklayın.
9) Oturum açma ekranında ve root izni verileceği zaman sorulacak olan
parolanızı belirleyin. Ardından
Devam butonuna tıklayın.
10) Daha sonra bölümleme yöntemi kısmındaki “
Yardımcı ile – diskin tamamını kullan” seçeneğini seçin ve
Devam butonuna tıklayın.
11) Bu aşamada bölümlenecek diski seçmeniz gerekiyor. Yani Kali Linux’u kurmak istediğiniz sabit diski seçmelisiniz. Seçtikten sonra
Devam butonuna tıklayın.
12) Bu kısımda
“Tüm dosyalar tek bölümde” seçeneğini seçin. Özellikle ilk defa Kali Linux kullanmaya başlayacaksanız bunu seçmelisiniz. Daha sonra
Devam butonuna tıklayın.
13) Burada
“Bölümlemeyi bitir ve değişiklikleri diske kaydet” seçeneğini seçip
Devam butonuna tıklayın.
14) “Değişiklikler diske kaydedilsin mi?” sorusunda Evet seçeneğini işaretledikten sonra
Devam butonuna tıklayın. Sonrasında temel sistem ve paket dosyalarının kurulmasını bekleyeceksiniz. Bilgisayarınızın performansına göre bu süre değişebilir.
15) Daha sonra bu ekranda kurmak istediğiniz ekstra paket yazılımlarını seçin. Henüz yeniyseniz sadece aşağıda resimdeki seçenekleri seçip
Devam butonuna tıklayın. Ardından kurulumun tamamlanması için bir süre beklemeniz gerekiyor.
16) Bu ekranda da
Evet seçeneğini seçip
Devam butonuna tıklayın.
Not: Eğer sanal makine değil de normal kurulum yapıyorsanız bu kısım çok önemlidir. Çünkü bu seçeneğe
Evet dedikten sonra
GRUB yazılımı yüklenecektir. GRUB yazılımı sayesinde, bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa her açılışta istediğiniz işletim sistemini seçebildiğiniz menü ekrana gelecektir.
17) Bu kısımda
“/dev/sda” seçeneğini seçin ve
Devam butonuna tıklayın
18) Kurulumunuz tamamlandı. Burada
Devam butonuna tıklayın ve bilgisayarınıza taktığınız
USB flash belleği mutlaka çıkarın.
Sisteminiz yeniden başlatıldığına Kali Linux işletim sisteminiz açılacaktır.
iyi forumlar Allaha emanet olun