Kali Linux Nedir ? | Basit Anlatım

kmlozvarol

Katılımcı Üye
25 Ağu 2011
837
1
Kali-logo-Ethical-Hacking-using-Kali-Linux-Edureka-289x300.jpg


Kali Linux kullanarak Etik Hackleme

Çoğu zaman, belirli işletim sistemleri belirli görevlere bağlanır. Grafikler veya içerik oluşturma ile ilgili her şey macOS'u aklımıza getiriyor. Benzer şekilde, herhangi bir bilgisayar korsanlığı saldırısı veya genellikle ağ programları ile uğraşmak da belirli bir işletim sistemine eşlenir ve bu da Kali Linux'tur. Bu makalede, Kali Linux'a genel bir giriş yapacağım ve etik hackleme için nasıl kullanılabileceğini yazacağım. Bu yazıda 'Kali Linux Kullanarak Etik Hacking' ile ilgili olarak aşağıdaki konular ele alınmaktadır:

Step-4-Ethical-Hacking-using-Kali-Linux-Edureka-1.png


Kali Linux nedir?
Kali Linux'un Geliştirilmesi
Neden Kali Linux Kullanılmalı?
Kali Linux için Sistem Gereksinimleri
Araçlar Listesi
İktidarın Gösteri - aircrack-ng ve crunch

Kali Linux nedir?

Kali Linux, Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Özellikle ağ analistleri ve penetrasyon test cihazlarının beğenisine hitap eden titizlikle hazırlanmış bir işletim sistemidir. Kali ile önceden yüklenmiş olarak gelen çok sayıda aracın varlığı, onu etik bir hacker'ın İsviçre bıçağına dönüştürür. Daha önce Backtrack olarak bilinen Kali Linux, aynı amaca hizmet edecek birden fazla araca sahip olan Backtrack'in aksine daha fazla test merkezli araçlarla kendini daha parlak bir halef olarak ilan ediyor ve bu da gereksiz yardımcı programlarla dolu. Bu, Kali Linux kullanarak etik hacklemeyi basitleştirilmiş bir görev haline getirir.

Step-7-Ethical-Hacking-using-Kali-Linux-Edureka-1.png


Kali Linux'un Geliştirilmesi

Mati Aharoni ve Deavon Kearns, Kali Linux'un ana geliştiricileri. Bir başka penetrasyon testi merkezli Linux dağıtımı olan Backtrack Linux'un yeniden yazılmasıydı. Kali'nin gelişimi, kodunun çoğunu Debian depolarından ithal ettiği için Debian standartlarına göre belirlenir. Geliştirme, küçük bir grup geliştirici arasında Mart 2012 başında başladı. Sadece çok az sayıda geliştiricinin korumalı bir ortamda paketler yapmasına izin verildi. Kali Linux 2013'teki ilk sürümüyle birlikte geliştirildi. O zamandan beri Kali Linux birçok önemli güncellemeden geçti. Bu güncellemelerin gelişimi Saldırgan Güvenlik tarafından ele alınmaktadır.

Step-9-Ethical-Hacking-using-Kali-Linux-Edureka-1.png


Neden Kali Linux Kullanılmalı?


Birinin neden Kali Linux kullanması gerektiğine dair çok çeşitli nedenler vardır. Birkaç tanesini listeleyeyim:

Olabildiğince ücretsiz - Kali Linux kullanıldı ve her zaman ücretsiz olacak.
Düşündüğünüzden daha fazla araç - Kali Linux, 600'den fazla farklı penetrasyon testi ve güvenlik analizi ile ilgili araç ile birlikte gelir.
Açık kaynak - Linux ailesinin bir üyesi olan Kali, geniş çapta takdir gören açık kaynak modelini takip ediyor. Geliştirme ağacı Git'te herkes tarafından görülebilir ve tüm kodlar ince ayarlarınız için kullanılabilir.
Çok Dilli Destek - Penetrasyon araçları İngilizce yazılma eğiliminde olmasına rağmen, Kali'nin gerçek çok dilli destek içermesi sağlanmış ve daha fazla kullanıcının kendi dillerinde çalışmasına ve iş için ihtiyaç duydukları araçları bulmasına izin verilmiştir.
Tamamen özelleştirilebilir - Saldırgan güvenlikteki geliştiriciler, herkesin kendi tasarım modeline katılmayacağını anlar, bu nedenle daha maceracı kullanıcıların Kali Linux'u çekirdeğe kadar kendi isteklerine göre özelleştirmelerini mümkün olduğunca kolaylaştırdı.

Step-10-Ethical-Hacking-using-Kali-Linux-Edureka-1.png


Kali Linux için Sistem Gereksinimleri

Kali'yi yüklemek çocuk oyuncağı. Tek yapmanız gereken uyumlu donanıma sahip olduğunuz. Kali, i386, amd64 ve ARM (hem ARMEL hem de ARMHF) platformlarında desteklenir. Donanım gereksinimleri aşağıda listelendiği gibi minimumdur, ancak daha iyi donanım doğal olarak daha iyi performans sağlayacaktır.

Kali Linux kurulumu için minimum 20 GB disk alanı.
İ386 ve amd64 mimarileri için RAM, minimum: 1GB, önerilir: 2GB veya daha fazla.
CD-DVD Sürücü / USB önyükleme desteği / VirtualBox​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

9888

Katılımcı Üye
12 Şub 2011
954
0
Pentium III
Bu programı CD üstünden veya USB üstünden çalıştırma imkanımız var mı?Laptop'umda USB'den boot etme özelliği yok.
 

relaxy5

Yeni üye
30 Ağu 2009
20
0
xp'de yapınca bootloader gelmiyor direkt backtrack'a geçiyor windows xp'ye giriemiyorum, grub da işe yaramadı sanırım xp ile bootloader sorun çıkarıyor...
 

kehan3t

Yeni üye
31 Eki 2012
8
0
izmir
kamil kardeşim önce eline emeğine sağlık. ve bunun çslıştırma kodları nedir ne yazıcaz sırasıyla anlatırsan sevinirim yada msj atarsan.ben bu işte acemiyim biraz tşkler
 

kmlozvarol

Katılımcı Üye
25 Ağu 2011
837
1
kamil kardeşim önce eline emeğine sağlık. ve bunun çslıştırma kodları nedir ne yazıcaz sırasıyla anlatırsan sevinirim yada msj atarsan.ben bu işte acemiyim biraz tşkler

Adım Kemal, ve programın gerekli komutları-kodları google'da fazlasıyla var THT'de de mevcut sadece kodu ne için kullanacağınızı yazın google'a çıkar örnek:

BackTrack 5 - IP Adresi ve Alt Ağ Maskesi Tanımlama Kodu

Backtrack 5 - DNS Ayar Kodları
 
Son düzenleme:

kehan3t

Yeni üye
31 Eki 2012
8
0
izmir
tşk ler yarbayım. Aradıklarımı buldum ama benmi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama hiç bir denememde handşhake yakalayamıyorum sebebi nedir 10 dan fazla wireless bulunuyo uygulamaları yapıyorum ama bitürlü sonuca ulaşamıyorum..
 

alikoklu

Üye
13 Eki 2012
178
0
2 Gün önce açsaydın yarıcaktı ama nese bilmeyenler için iyi oldu bende yeni öğrendiydim sağol :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.