Kali'de Git Clone yaparken hata alıyorum

mevocan

Yeni üye
21 Şub 2021
4
0
Arkadaşlar Kali Linux İnstagram çalma sahte eposta gibi şeyleri kendi çapımda yapmaya çalışıyorum fakat yapamıyorum youtubeden izlediğimde mesela git clone url yazıyor linuxta bunu yazdığımda hata veriyor ve başlamadan bitirmiş oluyorum yardımcı olurmusunuz ? bu arada önerdiğiniz hack kursu varsa (uygulamalı) yazarsanız sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

'Saruca

Uzman üye
4 Ocak 2020
1,097
751
tnziel
Cevap: Kali Linux Öğrenme

Merhaba, Atıl Samanciıoğlu'nun kurslarından alabilirsiniz. Şahsen ben anlatımını iyi buluyorum. Kali Linux öğrenmek için AKIS yani "Açık Kaynak İşletim Sistemi" öğrenmelisiniz. Benim tavsiyem YouTube üzerinden kali linux nedir, nasıl kullanılır gibi videolar izlemeniz ve kali linux'u iyice gezmenizdir. Hangi dizinde nelerin bulunduğunu, hangi komutların ne yaptığı gibi bilgileri öğrenmeniz başlangıçta sizin için iyi olacaktır. Siber güvenliğe girerken bir tavsiye olarak acele etmeden gidin. Öncelikle İngilizcenizi sonra da network bilginizi geliştirmeniz benim görüşümce daha iyi olacaktır. Çünkü linux ve diğer birçok şeyin pdfleri veya konuları ingilizce olarak sağlanıyor. İngilizce bilmek sizi bu yolda bir adım daha ileri götüren etken olacaktır.

git clone url kısmına gelecek olursak hatanın birçok nedeni olabilir. Bazen kurulumlarda sorun yaşanabiliyor. Git kurulmayabiliyor gibi gibi... Bunun için git'i kurmalısınız. Eğer git kuruluysa da yetkiniz yetmiyor demektir. "sudo git clone url" şeklinde yazarsanız sorununuz belki çözülebilir. Bunu yazınca sizden şifre isteyecek. Linux'da belirlediğiniz şifreyi girin ve kurulum tahminimce başlayacaktır.
 

God of shadows

Katılımcı Üye
3 Ağu 2019
275
2
22
Ankara
Cevap: Kali Linux Öğrenme

Merhaba kali linux kurulumunda oluşan bir hattadan dolayı git paketi yüklenmemiş olabilir bu komutları kullanarak paketleri Güncelleyebilirsin
Debian tabanlı dağıtımlar için Ubuntu, Linux Mint gibi sistemler için

1-sudo apt-get install git-all

2-sudo apt-get install git-all
Redhat tabanlı dağıtımlar için RHEL, Centos, Scientific Linux gibi sistemler için


3-sudo yum install git-all

sudo yum install git-all

DNF paket yöneticisi kullanan bir versiyon kullanıyorsanız

4-sudo dnf install git-all

5-sudo dnf install git-all

/Ayrıca linux Günceleme Komutları -
1-sudo apt-get update
2-sudo apt-get upgrade
3-sudo apt dist-upgrade
+ Udemy Ve Birçok Yabancı Eğitim Sitesinde Online Kursları Tafsiye Ederim
Bunları Deneyerek Çözüm Bulmanı Umut Ediyorum İyi Forumlar
 

Crypthash

Kıdemli Üye
13 Nis 2014
3,471
8
Cevap: Kali Linux Öğrenme

Kali öğrenmek istiyorsan direkt komutlarla başlamamanı tavsiye ederim. Öncelikle "Linux nasıl çalışır?" sorusunun cevabını aramalısın. Komutlar daha sonraki adım. Kali Linux, Sızma testleri (Penetration Test) için geliştirilmiş, “Debian” tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Debian : Birçok Linux dağıtımının kaynak olarak komutların kullanıldığı ve orta seviyedeki her Linux kullanıcısının kullanabileceği bir Linux dağıtımıdır.
Temel Linux Komutları:
1. pwd komutu
pwd komutunu hangi dizinde (klasörde) olduğunuzu bulmak için kullanın.

2. cd komutu
Linux dosya sisteminde gezinmek için cd komutunu kullanın. Bulunduğunuz mevcut dizine bağlı olarak ya tam konum ya da dizinin adını gerektirir.
Diyelim ki /home/kullaniciadi/********s dizinindesiniz ve ********s‘ın alt dizini olan Photos‘a gitmek istiyorsunuz. Bunu yapmak için tek yapmanız gereken cd Photos komutunu girmektir.

3. ls komutu
ls komutu bir dizinin içeriğini görmek için kullanılır. Varsayılan olarak, bu komut mevcut dizinin içeriğini görüntüleyecektir.
Eğer başka dizinlerin içeriğini görmek istiyorsanız ls ve dizinin konumunu girmelisiniz. Örneğin, ********s‘ın içeriğini görmek için ls /home/kullaniciadi/********s komutunu girin.

4. cat komutu
cat Linux’da sıklıkla kullanılan komutlardan biridir. Standart çıktıdaki (sdout) bir dosyanın içeriğini görmek için kullanılır. Bu komutu çalıştırmak için önce cat, daha sonra da dosya adını ve uzantısını girin. Örneğin: cat dosya.txt

5. cp komutu
cp komutunu mevcut dizinden dosyaları kopyalamak için kullanın. Örneğin, cp ornek.jpg /home/kullaniciadi/Pictures komutu ornek.jpg dosyasının Pictures dizininde bir kopyasını oluşturur.

temel komutların tamamına hakim olmak istiyorsan Google'da "temel linux komutları"nı aratıp paylaşımlara göz atabilirsin.
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,088
1,608
-Türkistan-
Cevap: Kali Linux Öğrenme

Merhaba değerli üye,

Toolları kullanabilmek için bazı modulleri yüklemen gerekiyor.

Aşağıdaki komutları dener misin?

Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get install git -y
 

ZVkill3r

Katılımcı Üye
16 Tem 2019
487
50
mevocan genelde kullanıcılar hatayı yanlış url yazdıklarında alıyorlar. doğru yazdığınıza eminseniz tarayıcı üzerinden kontrol edin. muhtemelen repo silinmiştir.
 

Anonimbirix

Katılımcı Üye
15 Mar 2021
781
167
Dostum Github'ı Kurmamış Olabilirsin Şunu Dene
apt-get install git
ardından inmesini terminalde bekle öyle dene
olmaz ise birdaha yaz bakalım başka yollara
 

mevocan

Yeni üye
21 Şub 2021
4
0
git clone yazıp gitmek istediğim linki yazıp enter tuşuna bastığımda altta şu yazı çıkıyor
fatal: destination path "shellphish" already exists and is not an empty directory.

sudo su komutunu yazıp şifremi girdikten sonra tekrar git clone yazıp linki yazdığımda tekrar aynı yazı çıkıyo
ama root can yazısının yanında /home/can yazıyo o sebepten kaynaklandığını düşünmüyorum.
 

masonz

Uzman üye
12 Ocak 2021
1,283
223
Tek Başına Bir Teşkilat
mevocan Merhaba değerli üye daha önce bu tarz bir sorun ile karşılaşmadım büyük
ihtimalle bazı gerekli paketler yüklenmemiş veya güncellenmemiş olabilir.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install git

yaparak gerekli paketleri indirin ve güncelleyin ayrıca indirirken de şuna dikkat edin

cd Desktop yazarak masaüstüne geçiş yapın ve o şekilde

git clone yazarak indirin sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır
 

mevocan

Yeni üye
21 Şub 2021
4
0
aldığın hataya karşılık "apt install git-all" yapmayı denermisiniz
teşekkürler denedim ve oldu

merhaba devrelerim shellphis instagram oltalama taktiğiyle oltalama linki oluşturuyorum size soracağım soru şu mesela sayfaya gittim ve git clone url yazıyor o dosyayı indirmeden linuxdan devam edebilirmiyim veya indirdiğimde linuxa nasıl atabilirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

"Elif

Katılımcı Üye
8 Ara 2018
507
44
26
Merhaba, Atıl Samanciıoğlu, Ahmet Birkan, Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi Topluluğu kurslarını alabilirsiniz. Bunun yanında YouTube oldukça yararlı olacaktır.

Unutmadan en temel eğitim playlist i olarak, Cyber Mentor'un Ücretsiz şu YouTube videolarını izlemeni şiddetle öneriyorum.
YouTube Link
Kali Linux ve terminal kullanımı için bash dilinide temel seviyede öğrenmenizde oldukça fayda var. Bunun yanında ingilizcenizide geliştirmeyi unutmayın bir çok kaynak ve hatalar ingilizcedir.

En sonda ki git clone hatası ise işletim sistemini kurarken eksik veya hatalı kurulmuş olabilir. Terminal ekranına gelerek sudo apt install git yazarak paketi tekrar indirebilirsiniz.
Ardından apt update atarak güncelleme atınız
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.