Kaliyle windowsu sanal pc dışında birlikte kullanma

HckerHardLose

Kıdemli Üye
6 Tem 2014
2,905
1
127.0.0.1
Arkadaşlar şimdi kafamda olan şu;

- Pc açıldı.
- Windows Veya Kali linux Seçenekleri var (BOOT)
- Neyi seçersem o işletim sistemine girsin istiyorum. Ne yapmam gerek ?
 

u YZ

Kıdemli Üye
13 May 2016
2,415
0
@root[~]#
Heh dual boot aradığım buydu onu araştırıyorum ama nasıl yapabileceğim hakkında bir öneriniz var mı ?
Program vb ?

Aradığın sorunun cevabı çok basit.
Sadece tek yapman gereken kali linuxu bir kalıba yazdırmak kurulum ekranına kadar getirmek o esnada sana diyecek ki
-1 Sisteme sadece kali linux mu kurayım her şeyi silip ?
-2 Kali linuxu windows'un yanına mı kurayım?

İstediğin hangisi ise onu seçip yoluna bakacaksın :)
 

MrRoot

Üye
5 Mar 2016
184
0
Poolsec.
Öncelikle Disk yönetiminden 2.bir disk yaratıcaksın 20 30 gb yeterli olacaktır fazla bile sonra linux formatlama bölümünde disk seçiminde hangi disk yaptıysan onu seciceksin ex4 ve kök dizin olarak / bunu seçiceksin ve devam ediceksin sonra pc baslangıcta boot edilsinmi diye bir uyarı verir format sonlarına doğru evet diceksin kurulum bitince 2 tane işletim sistemi olarak kullanabilirsin kolay gelsin.
 

silversurferr

Katılımcı Üye
15 Kas 2008
515
0
w00t
Pc efi ile geldiyse -ki günümüzde çoğu makina öyle- normal bir guide sana yardımcı olmayacaktır. Efi secure boottur vs ile engelliyor. Onun için ayrı ayar yapman gerekecek. İşe girişmeden önce yeteri kadar araştırdığından emin olmanı tavsiye ederim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.