karlı+buzlu yazı efekti(photoshop)

ByToluidin

Özel Üye
27 Ocak 2007
3,178
604
1. Yeni bir dosya oluşturuyoruz. Ebatları 400x150 background u beyaz olsun.
Foregorund renginide siyah olarak ayarlayalım. Ve ardından dosyamıza yazımızı Type Mask Tool ile yazalım.

2. Yazımızın içini foreground rengi olan siyah ile dolduracağız. Edit > Fill ve radından foregorund 'u seçip OK tuşuna basın.

3. Select > Inverse yapın. Filter > Pixelate > Crystallize ı seçin ve 14 değerini girerek OK butonuna basın. Şimdi yine Select > Inverse yapın.

4. Filter > Noise > Add Noise 'u seçin , Amount değerini 40 verip Uniform 'u işaretleyin ve OK butonuna basın. Filter > Blur > Gaussian Blur ile 4 değerini girerek OK butonuna basın.

5. Evet, bu aşamadan sonra yazımız gittikçe buz efektine benzemeye başlayacaktır. Image/Adjust/Curves ile aşağıdaki resimdeki benzer bir grafik oluşturalım, tamamlayınca OK tuşuna basın. Select > Deselect ile seçiciliği giderelim.

6. Image > Adjust > Invert ı seçin. Bu dosyamızdaki resimleri tersyüz edecektir. Aşağıdaki resimdeki gibi.

7. Şimdi yazımıza sarkan buz efektleri ekleyeceğiz. Image >Rotate Canvas > 90 CW ile resmi 90 derece döndürüyoruz. Filter >Stylize > Wind 'i seçelim. Method Wind, Direction ise From the left olacak, ardından OK tuşuna basın. Ctrl + F tuş kombinasyonuna basın. böylece Wind efekti yinelenmiş ve güçlenmiş olacak. Image > Rotate Canvas > 90 CCW ile yazıyı eski haline getirelim.

8. Image > Mode > RGB Color 'ı seçelim. Image >Adjust >Hue/Saturation ı seçelim. Burada önce Colorize 'ı seçili duruma getirelim. Ardından Hue değerini 198, Saturation değerini 70, Lightness değerini ise 0 olarak bırakıp OK tuşuna basalım. Böylece yazımız artık buz rengine kavuşmuş olacak.

Ve işte sonuç
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.