Kendi Türkçe Yamanızı Oluşturun - Pratik Yöntem

CruiserVaqabond

Uzman üye
23 Haz 2013
1,295
0
Adana
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Belirtmek isterim ki yazı bana aittir ve bilgisi 1.düzey olan ve kendini bazı konularda geliştirmek isteyen arkadaşlarım için paylaşıyorum..

Arkadaşlar bazı oyunların Türkçe yamasını kendiniz yapabilirsiniz. Nasıl ?

1- Oyunun klasörüne gidin
2- İsmi (LAN,LANG,Language,Languages) Olan dosya varsa onu bulun.
3- Dosyamız Notepad editörünün desteklediği bir biçimdeyse sağ tıklayıp "Birlikte Aç>Not Defteri" ile açın.
4- Karşınızda oyun için,menü vs.. yazıları gelecektir. Tabi oyununuz hangi dildeyse o dilde gelecektir.
5- Eğer Oyunumuzun dil dosyası farklı bir uzantıda ise; Elbet içerisinde text yazıları vardır. O Yazılara ulaşmak için not defteri yetmiyorsa, Notepad++ Programını deneyiniz.(Tıkla İndir)
6-Notepad++ yı kurduktan sonra dil dosyanızı Not Defteri Yerine Notepad++ ile açın ve gereken düzenlemeleri yapın.

Her ihtimale karşı orjinal dil dosyanızın yedeğini alın.

Örnek olarak bir oyun ele alalım; NFS Most Wanted

NFS MW Oyunun dil dosyaları .txt olduğu için bu işlem kolayca uygulanabiliyor.

Şimdi diyeceksiniz ki ne gerek var?
Farklı bir açıdan bakarsak evet doğru bir gereği yok. Ancak PC de kendini geliştirmek isteyen arkadaşlarıma ufakta olsa böyle bir yöntem sunmak istedim.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 

By Delete

Yeni üye
1 Eki 2013
27
0
aynen teşekkür ederim inşallah ilerde sitenin Yama ekibinde iyi bir yerlere gelebilirim :) hemen pratige başlıyıp deniyecegim :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.