Arkadaşlar merhaba,
yazılıma yeni başladım daha yolun başındayım şöyle bir python kodu denedim yazdım;
Bunu pycharm 'da yazdım ve pycharm terminalinden pyinstaller ile tek bir exe haline getirdim (pyinstaller x.py -n nothesaplama --onefile) çıktı sonrasında abime göndermek istedim google virüs uyarısı verdi sonra Defender'da virüs demeye başladı. Çok şaşırdım üstüne VT 'a attım baktım 9 adet virüs sayıyor. (VIRUSTOTAL SONUCU)
Sizce bilgisayarımda virüs mü var? (Eğer varsa lütfen bir antimalware programı önerin)
Yoksa bilmediğim atladığım veya gözden kaçırdığım bir olay mı var?
yazılıma yeni başladım daha yolun başındayım şöyle bir python kodu denedim yazdım;
Kod:
print("Ortalama hesaplamaya hoş geldin!")
print("Sana bir kaç soru sormam gerek.\n")
print("Vize'nin % kaçı alınıyor?")
v1 = int(input())
print("Final'in % kaçı alınıyor?")
f1 = int(input())
print("Vize notun kaç?")
viz = int(input())
print("Peki ya final notun?")
fin = int(input())
ort = float(viz)*(v1/100) + float(fin)*(f1/100)
print("Ortalaman" + str(ort))
if ort>90:
print("HARF NOTUN AA")
else:
if ort>85:
print("HARF NOTUN BA")
else:
if ort>80:
print("HARF NOTUN BB")
else:
if ort>75:
print("HARF NOTUN CB")
else:
if ort>65:
print("HARF NOTUN CC")
else:
if ort>60:
print("HARF NOTUN DC")
else:
if ort>55:
print("HARF NOTUN DD")
else:
if ort>50:
print("HARF NOTUN FD")
else:
if ort<50:
print("HARF NOTUN FF")
print("Dipnot: Vize'nin %{}'ı, finalin ise %{}'ı alınarak hesaplanmıştır!".format(int(v1),int(f1)))
input()
Bunu pycharm 'da yazdım ve pycharm terminalinden pyinstaller ile tek bir exe haline getirdim (pyinstaller x.py -n nothesaplama --onefile) çıktı sonrasında abime göndermek istedim google virüs uyarısı verdi sonra Defender'da virüs demeye başladı. Çok şaşırdım üstüne VT 'a attım baktım 9 adet virüs sayıyor. (VIRUSTOTAL SONUCU)
Sizce bilgisayarımda virüs mü var? (Eğer varsa lütfen bir antimalware programı önerin)
Yoksa bilmediğim atladığım veya gözden kaçırdığım bir olay mı var?