Keywords Nedir? Web Sitelerinde Keyword Seçimi Nasıl Yapılmalı? //therealbugra

The Coηq

Uzman üye
30 Tem 2019
1,791
45
Merhaba TürkHackTeam Ailesi


Bugün sizlere Keywords Nedir? Web Sitelerinde Keyword Seçimi Nasıl Yapılmalı? bundan bahsedeceğim.




Açıklama


Keyword, internet sitenizde yer alan ürün ve hizmetlere ilişkin seçilmesi ve düzenlenmesi gerekli olan arama kelimeleri ifade ediyor. Arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmalarında başat bir etkiye sahip olan keyword, internet sitenizin organik arama sonuçları (SERP) arasında görünürlüğünü arttırıyor. Ancak teknik SEO kurallarına riayet etmeli ve bu alanda sıkı bir çalışma yürütmelisiniz. Söz konusu süreçte keyword seçimi konusunda öneriler sunan ve arama motorları açısından aranma değeri yüksek kelimeleri belirlemekte yardımcı araçlardan da kesinlikle yararlanmalısınız.



Keyword Nedir? Neden Önemlidir?


Keyword, Türkçe deyimi ile anahtar kelime; insanların Google gibi arama motorlarında aradıklarını bulmak için yazdıkları kelimelerden oluşur. Google bu alanda oluşturmuş olduğu algoritma ile kişilerin en fazla aradığı kelime ve kelime gruplarını belirler. Söz konusu belirleme neticesinde da ilgili arama kelimeleri barındıran, kaliteli içeriklere sahip web sitelerini sıralamada daha üst sıralara yerleştirir. Organik arama sonuçları olarak tanımlanan SERP alanları da yine anahtar kelimeler üzerinden belirlenir. Arama motoru optimizasyonu (SEO) yapmış olduğu çalışmalar da söz konusu alanlarda üst sıralarda yer alabilmek adına yürütülür. Özetle keyword, tüm sıralanan durumların bütünü için odak noktada yer alır ve son derece önemlidir.



Keyword Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?


Keyword belirlemeden önce; mevcut web sitenizle erişmek istediğiniz hedefleri kesin olarak belirlemelisiniz. Ürün ya da hizmet verdiğiniz sektörün hangi alanında ve hangi kategoride ön plana çıkmak istediğinizi de söz konusu amaç doğrultusunda oluşturmalısınız. Alanınızla ilgili kelime ve kelime gruplarını seçerken kesinlikle web sitenizle erişmek istediğiniz hedeflerinizle doğru orantılı biçimde karar vermelisiniz. Hedefinizi net olarak belirledikten sonra izlenmesi gerekli olan adımlar ise temel olarak şu biçimde sıralanabilir;

Alanınızla ilgili kelime ve kelime gruplarını seçmek,

Belirlenmiş kelime ve kelime gruplarının aranma hacimlerini belirlemek,

Kelimelerin rekabet analizlerini yapmak,

Kelimelerin karlılıklarını değerlendirmek.

Söz konusu 4 aşama sonunda keywords listenizi oluşturabilir ve bunlar üstünde çalışmalara başlayabilirsiniz. Sıralanan temel adımları yapabilmek için sizlere yardım edecek anahtar kelime analiz araçlarına kesinlikle başvurmalısınız.








Keyword Seçiminde Yardımcı Araçlar


Keyword seçimi yaparken, işinizi analitik perspektiften kolaylaştıracak bir çok araç bulunuyor. Bunların bir bölümü bedava dağıttığı bir bölümü ise ücretli şekilde hizmet veriyor.

Google AdWords

Google Corrolate

Keywordin

Wordtracker Scout

IMforSBM




Google AdWords


Google’ın bir hizmeti olarak sunulmakta olan AdWords ile kusursuz biçimde anahtar kelime planlaması yapılabilir. Sistemi kullanabilmek için öncelikli olarak düşük bir bütçeyle de olsa reklam tanıtım kampanyası oluşturmanız gerekmektedir. Sistem anahtar kelime belirleme konusunda bir çok farklı özellik sunuyor ancak temel olarak sunulmakta olan 3 özellik anahtar kelime belirlemede son derece yararlı sonuçlar veriyor;

Kelimelerin arama hacimleri

Kelimelerin rekabet durumları

Anahtar kelime tavsiyeleri




Google Corrolate


Google tarafından sunulmakta olan Corrolate aracı; kelimeler arasındaki korelasyonları ortaya koyuyor. Kelime planlaması yaparken, oluşturulması gerekli olan kelime öbekleri bu sayede çok daha isabetli biçimde seçebilirsiniz.



IMforSBM

IMforSBM ile faaliyette bulunduğunu sektörle ilgili lokasyon odaklı en iyi kelime önerilerini alabilirsiniz. Özellikle bölgesel olarak faaliyette bulunan firmalar, anahtar kelime belirleme sürecinde etkin olarak kullanabilir.



Keywordin

Oldukça kolay bir sisteme sahip olan Kewwordin; kelime ve kelime öbeklerinin aranma hacimlerini, kelime seçenekleri bölgesel olarak da görebilmemizi sağlıyor. Ücretsiz şekilde kullanılması halinde kelime yoğunluk bilgileri olmasa da sıralamalar üzerinden kelimelere ilişkin seçenekleri ve sıralamaları görmek için kullanılabilir.



Wordtracker Scout


Wordtracker Scout ile rakiplerinizin kelime hacim ve yoğunluklarına ilişkin rekabet analizlerini çıkartabilirsiniz. Chrome tarayıcınız üzerine kuracağınız eklenti sayesinde; rakiplerinizin web sitelerini ziyaret ederek; anahtar kelime yoğunluklarını ve kolayca izleyebilirsiniz.



Saygılarımla therealbugra
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.