Kimliğimi Düşürdüm :(

'BE͏D͏E͏L͏

Deneyimli Grafiker
15 Şub 2016
2,103
960
Selamun Aleyküm İyi akşamlar.

Arkadaşlar kimliğimi düşürdüm bugün akşam
Nerde düştüğünü bilmiyorum :(

Arkadaşlarım şöyle dedi:
Birisi bişey yapar ve onun yaptığı şey üstüne kalır dedi hapse atarlar felan dedi.


Doğrumu? Ve kaç TL kimlik??
 

\WoRTeX-CoSMoS/

Kıdemli Üye
27 Eki 2009
2,654
1
65-80 arası bir fiyat sanırım yasa değişti önceden düz 90 dı şimdi ise değerli kağıt 50 tl bilmemne 10 tl gibi 65 yada 80 TL arası bir fiyat çıkıyor.

Çok geç gittiğin zaman ceza fiyatı da eklenebiliyor hemen gitmeni tavsiye ederim.
 

ReaverX

Üye
21 Kas 2015
88
0
Nonentity
Kardeşim yarın ilk işin nüfus müdürlüğüne gitmek ve yeni kimlik çıkartmak çünkü kimlik senin her şeyindir. Hem bu sayede başına her hangi bir iş gelirse kurtulmuş olursun. Hatırladığım kadarıyla fiyatı 70 tl felandı. Kayıp bedeli ve vergilerle felan daha da artmış olabilir fiyatı.
 

ErkutArtist

Katılımcı Üye
27 Şub 2016
382
0
Selamun Aleyküm İyi akşamlar.

Arkadaşlar kimliğimi düşürdüm bugün akşam
Nerde düştüğünü bilmiyorum :(

Arkadaşlarım şöyle dedi:
Birisi bişey yapar ve onun yaptığı şey üstüne kalır dedi hapse atarlar felan dedi.


Doğrumu? Ve kaç TL kimlik??
Nüfus cüzdanını kaybedenlerden alınan 90 liralık para cezası kaldırıldı. Ceza yerine kimlik çıkarmak isteyenlerden 50 TL'lik değerli kağıt bedeli alınacak.

Nüfus cüzdanını, evlilik cüzdanını kaybedenlere uygulanan 90 liralık ceza kalktı mı? Yoksa 50 liralık yeni ceza mı geliyor? İşte yanıtı?

5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 68.maddesi nüfus ve aile cüzdanlarını kaybedenlere; nüfus cüzdanının geçerlilik süresinin dolmasından itibaren 60 gün içinde değiştirmeyenlere, doğum olayını süresi içinde bildirmeyenlere 90 lira para cezası uygulanmasına hükmediyor.
 

karamsar632

Katılımcı Üye
30 May 2014
415
0
Nereye..
öncelikle eskiden 70 liraydı cezası 67 gibi bşeydi ama düz 70 de adamlar örneğin bi hırsızlık yapar kimliğini oraya köşeye bi yere bırakır düşürmüş gibi yapıp basın ağrıyabilir kaybettiğini bildir kimlik çıkatmaya gerek yok bence yeni kimlikler çıkıyor onu çıkartırsın yinede sen bilirsin
 

sociopath

Katılımcı Üye
16 Ocak 2016
590
0
Dostum hemen yarın git 80 tl ye yenisini çıkar ve şimdidde gidip jandarmaya ihbar ver kayboldu falan diye daireye gittiğin zamanda yenisini çıkarttığında artık bi sorunun olmaz ama sakın uzatma süreyi hemen yarın git yenisini çıkart 80 TL
 

MrTimsah

Üye
1 Kas 2009
138
0
Bursa
Gazeteye ilan verirsen kayıp ilanı , ileride kimliğin adına kurulan illegal şirketlerin önüne geçersin , borçlu çıkmazsın en azından , kendini temize çıkartmış olursun o yüzden yeni kimlik çıkartmaktan ziyade geleceğini güvenceye al gazeteye kayıp ilanı kesinlikle ver !
 

TheDarkFire

Kıdemli Üye
18 Mar 2015
2,993
0
Öncelikle hemen bir karakola gidip haber vermelisin yoksa biri senin kimliğinle bir işlem yapabilir ve bu da sana kalabilir. Önceden haber vermen senin adına işlenecek ama senin işlemediğin bir suçta otomatikmen suçsuzluğunu kanıtlamış olur.
Mutlaka karakola git. Sonra gazeteye haber vermeni isterler ücretli mi bilmiyorum ama sanırım ücretsiz bilmiyorum ama.

Bu yıl kimlik kaybetmenin toplam cezası 70 TL ymiş.


Burayıda oku:
Kaybolan kimlik nasıl çıkartılır? Kimliğin kaybolması durumunda yapılması gerekenler - 27 Ocak 2016 - anasayfahaberleri.com

Fiyatı öğrendiğim kaynak:
Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmam Lazım? Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler - 29 Ekim 2015 - anasayfahaberleri.com
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.