Merhaba, dönemin ilk Edebiyat yazılı sınavımızda 20 puanlık değeri olan soruların çıkacağı kitabı okumaya başlayayım dedim. Ancak okuduğumu anlayamıyorum. 14. sayfadayım, son 5 sayfadır ne anlatıyor en ufak bir fikrim yok. Öyle bir betimleme yapıyor ve anlatım yapıyor ki, sayfayı okuduktan sonra bir dizi çöp kelimeler kümesi okumuş gibi hissediyorum.
Bu arada, az kitap okuduğumdan da değil, çok kitap okurum ama çoğunlukla bilgisayar, yazılım, popular science, kişisel gelişim adı altındaki kitapları okuyorum ve onlarda hiç bir sıkıntı çekmiyorum. Şu an resmen kendi dilimde yazılmış bir kitabı okuyamıyorum. Nasıl bu tarz kitaplarda algılama seviyemi artırabilirim? Sınavda İngilizce herhangi bir scientific kitap sorulacak olsaydı, anlama oranım bu kitaptan çok daha yüksek olurdu ona hiç şüphem yok.
Bu arada kitabın adı: Boğaziçi Şıngır Mıngır
Bu güne kadar 6-7 roman zar zor okumuşumdur, nefret ediyorum, benim için bir anlam ifade etmiyor, ancak mecburum.
Başka konulara ilgisi olanlara neden roman okuttururlar hiç anlamıyorum.
Bu arada, az kitap okuduğumdan da değil, çok kitap okurum ama çoğunlukla bilgisayar, yazılım, popular science, kişisel gelişim adı altındaki kitapları okuyorum ve onlarda hiç bir sıkıntı çekmiyorum. Şu an resmen kendi dilimde yazılmış bir kitabı okuyamıyorum. Nasıl bu tarz kitaplarda algılama seviyemi artırabilirim? Sınavda İngilizce herhangi bir scientific kitap sorulacak olsaydı, anlama oranım bu kitaptan çok daha yüksek olurdu ona hiç şüphem yok.
Bu arada kitabın adı: Boğaziçi Şıngır Mıngır
Bu güne kadar 6-7 roman zar zor okumuşumdur, nefret ediyorum, benim için bir anlam ifade etmiyor, ancak mecburum.
Başka konulara ilgisi olanlara neden roman okuttururlar hiç anlamıyorum.
Son düzenleme: