Kodlama Dili Öğrenemiyorum

SinyorBaba

Katılımcı Üye
1 May 2016
726
0
İtalian
Kodlama Dili Öğrenemiyorum . Python udemyden kurs satın aldım ve döngülerdeyim anlayamıyorum. bakıp yazmaktan başka birşey yapamıyorum taktikler neler nasıl anlarım öğrenirim ?
 

Warez7

Uzman üye
19 May 2018
1,425
5
Sürekli tekrar yapman lazım eğer dikkatin dağılıyorsa kimsenin olmadığı bir yerde rahat bir şekilde öğrenmeye başla sana tavsiyem bir not defteri tut önemli bulduğun yerleri yaz sonra tekrar et ve kendine sınır koyma 2 video izleyip durma devam et bi de şunu unutma zaman istikrar ve sabır hepsinin başında gelir kolay gelsin dostum.
 

'Bertuğ

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
3,864
1
610
Merhaba ;

Dostum Şöyle Açıklamak İsterim Sana. Ben Web Tasarım Öğrencisiyim . (C#) Vb Programlarda ; İlk Başlarda Senin Gibi Döngü'lerde iken yani en başta iken anlamıyordum ve sıkılıyordum.

bunu yenmenin tek bir yolu var yaptığın şeyden zevk alman. mesela örneğin bir proje geliştirmeye başlamalısın bence. yani şöyle düşün şöyle bir program yapayım ve kullanayım diye.

biraz öğrenip başarılı olduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

İyi Forumlar Dilerim :))
 

SinyorH4CK

Üye
2 Ocak 2020
111
3
NetWork
içinde biraz olsun bu iş için hevesin olması gerek öğrenirken zevk alman lazım mesela C# en temel programlama dilidir bu dil hakkında videolar izleyerek temeli yani algoritmayı iyice kavraman lazım daha sonra kafanda ki projeyi kağıda dökerek adım adım ilerlemen lazım hergün çalışman lazım eğer dün çalıştım bugün yatayım dersen bildiğinide unutursun sana en temelden başlamanı öneririm C# dilini kavradığında diğerlerini çok rahat kavrarsın önce algoritma kurmayı öğrenmen lazım emin ol daha rahat öğreneceksin internette birçok kaynak var onlara bakmanı öneririm
asla pes etme.


BAŞARILAR :)
 

SinyorBaba

Katılımcı Üye
1 May 2016
726
0
İtalian
Başlangıç olarak python önerileri ile udemyden python dersleri satın aldım fakat döngülerdeyim daha öğrenemiyorum sorun o
 

Kellog44

Yeni üye
9 May 2019
25
1
bence hayallerini süsleyen bir şeyi yapmaya çalış zaten yapamasanda
beynin yapabilmen için sana güzelleştirecektir çok büyük bir istekle öğrenmeye devam edeceksin
 

SinyorBaba

Katılımcı Üye
1 May 2016
726
0
İtalian
Öğrenme isteğim var hocam fakat izliyorum videoları yapılanları kendim yapmaya çalışıyorum videoya bakmadan ama olmuyor
 

Cold-Shadow

Kıdemli Üye
8 Şub 2015
3,423
1
1
26
Sana önerim Google'a girip hangi konuyu anlamadıysanız, örnek veriyorum "For" döngüsünü anlamadınız. Nasıl yazıldığını yapısını falan biliyorsunuz ama mantığını oturtamadınız. "Python for örnekleri" yaz ve önce cevaplara bakmadan kendin kurmaya çalış kod yapısını.



Olmuyor ise en başa dönüp "Algoritma örnekleri" aratıp, algoritmayı çözmenizi öneririm.
 

Rumexus

Kıdemli Üye
26 Ocak 2016
2,159
3
325
Merhaba
Algoritma dersleri izleyiniz size katkısı olacaktır ayrıca sürekli tekrar edip uygulamalı bir şekilde kendinizi geliştirmeniz lazım. Tek kurs ile çok iyi gelişemezsiniz daha fazla kurs bulup daha çok çabalamalısınız.
 

ByPerPer

Uzman üye
23 Mar 2018
1,986
2
96
İstanbul
Ne yaparsan yap bir dili öğrendim diyemezsin,programlama dilleri sonuçta kolay şeyler değil. Önce aklındaki şeyleri temizlemeli ve geleceğine odaklanmalısın. Misal ben ileride şunu yapıcağım ben ileride şöyle program çıkaracağım diye hedef koyarsan hedefine doğru koşarsan herşeyin üstesinden gelirsin. Benimde bilgisayarım yoktu geçen sene arge kulübündeyken internet cafede bile program yazıyordum,işini sevmen önemli. Sevdiğin işe yoğunlaşırsan herşeyin üstesinden gelirsin. Mesela bir düşün, örneğin c++ her yerde var değilmi bilgisayarlar,arabalar,teknolojik aletler. Bunların çalışma mantığını öğren. Ama gidipte zor olandan başlama. Unutma koşmak için önce emeklemek gerekir..

Saygılarımla.
 

ErlikTHT

Katılımcı Üye
15 Eki 2019
272
1
Dostum ingilizce öğren sonrasında aç the art of computer programming kitabını oku. bir arkadaşımın önerisidir içeriğine biraz göz attım gerçektende yararlı bir kitap. videodan felan boşver okuyarak öğren
 

whatamnotsaying

Katılımcı Üye
29 Mar 2020
408
5
Senin dediğini ben javascriptte yaşamıştım sonra gittim statik blog kodlamaya niyetlendim vallahi stackoverflow'a yapışa google'a yapışa w3schoolsa'a yapışa yapışa ilerledim. (Halbuki ondan önce udemyde bakınca sıkılmaktan ilerlememiştim bu kadar.) Hem de zevk ala ala ilerledim. Yani yanında ek olarak bir proje koy. Bitirmeye çalıştıkça yeni şeyler öğreniceksin çünkü lazım olucak :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.