Kolay Oyun Yapımı (Scratch)

AnTiFriZz

Uzman üye
27 Şub 2016
1,687
3
29
ON/C
Scratch programı, son yıllarda giderek daha popüler hale gelen programlama dillerine giriş yapabilmek için kullanabileceğiniz ve programlamanın mantığını kavramanız için hazırlanmış ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Her ne kadar arayüzü biraz eski bir görünüme sahip olsa da, bilhassa çocukların programlama dünyasına giriş yapmaları için ideal bir ortam sunan program, böylelikle kodlar yazarak değil, görsel olarak programlama dillerinin temellerini atmanıza yardımcı oluyor.

Programlama dilleri her ne kadar genellikle yazılı olarak fonksiyonlar ve değişkenler üzerinden yazılsalar da, bu fonksiyonları kavramak küçük yaştaki çocuklar için biraz zorlayıcı olabiliyor. Fakat Scratch bu süreci tamamen görsellerle desteklenmiş bir hale getiriyor ve onu kullanarak yazdığınız görsel kodların sonuçlarını direkt olarak kendi animasyonunuz üzerinde görüntüleyebiliyor, hareketli kısa filmler hazırlayabiliyorsunuz.

Her ne kadar programın içerisindeki ana karakterimiz bir kedi olsa da, kendi karakterimizi çizme imkanının da sunulmuş olması sayesinde varolan kalıpların dışına çıkmak mümkün. Animasyonunuzu hazırlamak için gereken tüm operatörler, değişkenler ve kontrol mekanizmaları programda mevcut ve dilerseniz kendi seslerinizi de bu animasyonlara ekleyerek daha gerçekçi bir deneyim elde edebiliyorsunuz.

Okuma yazması olan her çocuğun Scratch görsel programlama dilini öğrenmesi mümkün ve biraz da ebeveyn desteğiyle bu süreç daha da kolay hale gelecektir. Fakat onu sadece çocuklara indirgememek ve programlamaya giriş yapmak isteyen herkesin faydalanabileceğini belirtmek gerekiyor.

Scratch’ı bilgisayarınıza indirerek hemen programlama dilleri konusunda kendinizi geliştirmeye başlayabilir, kullanabileceğiniz çok sayıda araçla harikalar yaratabilir ve eğlenceli animasyonlarınızı arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Göz atmadan geçmemeniz gerektiğine inanıyorum.


..İndirmek İçin Tıklayınız...

Virüs Barındırmamaktır Orjinal Sitesi : Scratch.mit.edu
 

thtZulfikar

Katılımcı Üye
6 Ocak 2016
861
0
6. sınıfta bu programla 100 almıştım bilişimden :D arka plan araba faln koymuştum :D eline emeğine sağlık güzel paylaşım teşekkürler
 

BizzoHacks

Yeni üye
2 Tem 2016
8
0
Dostum Güzel Paylaşım Fakat Ben Bilmediğim İçin Birşey Soracağım Bilgisizliğime Sayın Bu Program İle Geliştirile Bilirmi Mesala==>FarCry <>Bilmediğim İçin Söylüyorum
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.