Kötü amaçlı kodları bulmada Google kullanımı

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Metasploit güvenlik aracının yaratıcısı ve MoBB (Month of Browser Bugs) projesinin arkasındaki isim olan H.D. Moore kötü amaçlı kodları Google sorguları ile bulan bir web arabirimi hazırladı.
Yeni site herkesin virüs veya trojan'ın ismini girerek Google da bu virüsleri host eden siteleri bulabilmesini sağlıyor.

Sitenin hazırlanması Websense firmasının Google SOAP arama API'sini web sunucularda bulunan tehlikeli .exe dosyalarını bulmada kullandığını duyurmasından sonra oldu.

Moore eWEEK'in yaptığı röportajda, WebSense'in yazdıkları aracı sadece özel güvenlik mesaj listesindekiler ile paylaşacağını duyduktan sonra siteyi hazırlamak için Offensive Computing projesi ile birlikte çalıştığını söyledi.
"Web arabimim spesifik kodları Google API'sini kullanmadan buluyor. Direk olarak Google'da çalıştırılabilir dosyaların parmak izlerini kullanarak buluyor"
http://metasploit.com/research/misc/mwsearch/index.html
 

osmaneser

Yeni üye
7 Kas 2010
14
0
demekki ben bu yüzden aradığımı bulamıyorum emeğine sağlık ustam paylaşım için çok teşekkürler...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.