kretase dönemi

strawberry

Adanmış Üye
28 Ocak 2007
6,759
48
» KRETASE DÖNEMİ * Erken Kretase Dönemi
* Orta Kretase Dönemi
* Geç Kretase Dönemi
* Kretase Döneminin Özellikleri


» Erken Kretase Dönemi
Kretase_Iguanodon.gif

&nbspDev soropodlar bu devirde bize veda ediyorlar. Ankilosorus(Ankylosaurus) ve Ornipod(Orhnipodes) familyasından Iguanodon gibi yeni dinozorlar bu devirde ortaya çkmıştır.
Bir Dinozor Portresi:Iguanodon
Adı:Iguanodon
Boyu:6 m.
Yemek Menüsü:Bitkiler
Özellikleri:Sürü halinde yaşamıştırlar.İki ayağı üzerinde yürürve yükselerek büyük ağaçların yapraklarına uzanırlardı.Ellerinde parmağa benzeyen büyük çıkıntılar vardı.


» Orta Kretase Dönemi
Kretase_Velociraptor.gif

Bu dönemde Seratops(Ceratophes) cinsi dinozorlar görülmüştür. Fakat daha iri, güçlü ve iyi avcı dinozorlar ortaya çıktığından dolayı otçul dinozorların yaşama şansı azalmıştır.T-rex ve Velociraptor gibi etoburlar bu döneme hakim olmaya başlıyor.


» Geç Kretase Dönemi
Kretase_Tyrrex.gif

Hadrosorlar(Hadrosaurus), Pakisefalosoruslar(Pachycephalosaurus) gibi dinozor türleri bu dönemde ortaya çıkmıştır.
Bir Dinozor Portresi:Tiranosorus reks
Adı:Tyrannosaurus rex
Boyu:12 m.
Yemek Menüsü:Iguanodon ve diğer otobur dinozorlar
Özellikleri:Kemiklerden eti sıyırmak için geniş ve güçlü bir boyun, deriyi parçalamak için büyük testere gibi dişlere ve çok büyük kollara sahipti.
Kretase_Pachycephalosaurus.jpg

Bir Dinozor Portresi:pakisefalorus
Adı:pachycephalosaurus
Boyu:8 m.
Yemek Menüsü:Bitkiler
Özellikleri:İnanılmaz kalın kafatasının üzerinde çıkıntı ve tepecikler vardı. Bu çıkınyı ve tepecikleri rakiplerini etkisiz hale getirmek için kullanıyordu.



» Kretase Döneminin Genel Özellikleri
Kretase.gif

İklim:Ilık ve ılıman iklim etsini sürdürmüştür.Ancak ilk defa yağışlı ve yağışsız mevsimler gözlenmiştir.
Anakaranın Durumu:Laurasia; Doğu Asya, Kuzey Amerika ve Euramerica adında üç kıtaya bölündüğünden kara parçaları birbirinden uzaklaşmaya devam etmiştir.
Bitki Örtüsü:Tropik ormanlar bütün dünyayı kaplamıştır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.