// Kuranın Allah Kelamı Olduğunun Kanıtları //

AquieLL

Kıdemli Üye
1 Tem 2014
4,034
16
aquu.php
Arkadaşlar Kendi Hazırlamış Olduğum Bir Makale , Aralarda İnternetten Faydalandım Umarım İşinize Yarar. 1 Saatir Yazıyorum :) Lütfen Tartışma Ortamı Yaratacak Arkadaşlar Yazmasınlar...

----------------------------------------------------------------------------

Merhaba Arkadaşlar , Sizlere Soracağım Bu Soru Muhakkak Aklınıza Gelmiştir.Bu Soru Şeytanın En Önemli Tuzaklarından Biridir.Şimdi Soruya Geçelim.

Soru : Kuran-ı Kerim’in Allah Kelamı Olduğu’nun Kanıtları Nelerdir ?

Evet , Şeytan Bu Soruyu Aklımıza Getirdiğinde Bizlere Şöyle Der ; “ Bir Düşünse Hz.Muhammed Bu Kitabı Kendi Uydurmuş Olamaz mı ? “ Şeklinde Sürekli Vesveseler Verir. Şimdi Sorumuzu Cevaplandıralım…

Cevap :

1-)Bir Meydan Okuma Var ! ( Üstün Edebiyat ! )

*Allah , İsra Suresi 88. Ayette “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.” Bu Ayette Resmen Bir Meydan Okuma Var. Sizce Hz.Muhammed Yalan Söylemiş Olsa Edebiyatta , Şiirde Çok Üstün Olan Araplara Karşı Neden Bir Meydan Okur ki ?

*Daha Sonra Bir Meydan Okuma Daha Geliyor Ama Bu Sefer Kuranın Tamamını Değil Sadece 10 Sure Getirin Deniliyor. Hud Suresi 13.Ayette “Yoksa “onu (Kur’an’ı) uydurdu” mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah’tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sûre getirin.” Aynı Şekilde Bir Meydan Okuma Daha Geliyor Edebiyatta Bu Kadar Gelişmiş Araplara Karşı Yalan Söylemek O An İçin Pek Mümkün Değil.Ayrıca Müşrikler Bu Kadar Düzenli Kuran Ayetleri Gibi 10 Sure’den Aciz Kalıyor…

*Daha Sonra 3. Meydan Okuma Geliyor Bu Sefer Sadece 1 Bir Sure Getirin Deniliyor. Bakara Suresi 23. Ayette ” Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).” Müşrikler Yine Sadece 1 Sure’den Aciz Kalıyorlar.Kuran Ayetlerini Hala Kabul Etmeseler’de Üstün Bir Edebiyatla Yazıldığını Kabulleniyorlar…
*3 Ayet “ İsra 88 , Hud 13 , Bakara 23 “ İlk Önce Kuran Gibi Yazın Deniliyor , Sonra 10 Sure Getirin Deniliyor , Daha Sonra 1 Sure Getirin Deniliyor “ Büyük Bir Meydan Okunuyor . Sizce’de Hz.Muhammed Kendisi Yazmış Olsa Şiir’den ve Edebiyattan Son Derece Anlayan Araplara Neden Meydan Okur ki ? Neden Yalan’ının Ortaya Çıkmasını Sağlar ?

------------------------------------------------------------------------


2-)Geçmiş Ve Gelecekten Haber Vermesi

a-)Rum Suresi Mucizesi
*Allah , Rum Suresi ( 1-5) Ayetleri Arasında Şöyle Buyuruyor “Rumlar, yakın bir yerde yenilgiye uğratıldılar. Onlar yenilgilerinden sonra birkaç yıl içinde galip geleceklerdir. Önce de, sonra da emir Allah’ındır. O gün Allah’ın (Rumlara) zafer vermesiyle mü’minler sevinecektir. Allah, dilediğine yardım eder. O, mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.”
Bu Ayet İndiğinde Ve Peygamberimiz Hz.Muhammed Bu Ayeti Açıkladığında “ Muhammed Bizle Alay Ediyor “ Şeklinde Alay Ettiler.Bu Ayet İndikten 7 Sene Sonra Bu Savaş Gerçekleşmiş Ve Bizans Savaşı Kazanmıştır.Yani Ayet Doğrudur Gerçekleşmiştir.
Geleceği Bilmeyen Hz.Muhammed (SAV) Neden Bu Kadar Büyük Bir Risk’e Girer ? Muhakkak Bu Ayet Kuran’ın Sadece 1 Örnek Mucizelerinden Biridir…

------------------------------------------------------------------------
b-)Evrenin Genişlemesi Mucizesi
Allah , Zariyat Suresi 47.Ayette Şöyle Buyuruyor “Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz.” 20.yy’ın Başlarında Sadece Bir Görüş Vardı Evrenin Durağan Yani Genişlemediği Görüşündeydiler. Rus fizikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı evren bilimci Georges Lemaitre 20. yüzyılın başlarında, evrenin sürekli hareket halinde olduğunu ve genişlediğini teorik olarak hesapladılar. Bu gerçek, 1929 yılında gözlemsel olarak da ispatlandı. Amerikalı astronom Edwin Hubble kullandığı dev teleskopla gökyüzünü incelerken, yıldızların ve galaksilerin sürekli olarak birbirlerinden uzaklaştıklarını keşfetti. Yıldızlar ve galaksiler sadece bizden değil, birbirlerinden de uzaklaşıyorlardı. Evrenin genişlemekte olduğu, ilerleyen yıllarda yapılan gözlemlerle de kesinlik kazandı. Her şeyin sürekli olarak birbirinden uzaklaştığı bir evren ise, “sürekli genişleyen” bir evren anlamına gelmektedir.
Kuran 1400 Yıl Öncesinde Bu Haberi Bizlere Veriyor , Arap Yarım Adasın’da Bilim Hiç Yok’ken , Hiçbir Uzay Gözlem Aracı Yokken Böyle Bir Ayet Nasıl Yazılabilir ? Bu Ayette Allahın Mucizelerinden Biridir.

------------------------------------------------------------------------
c-)Demir Mucizesi
Allah , Hadid Suresi 25.Ayette “Andolsun, biz elçilerimizi açık mucizelerle gönderdik ve beraberlerinde kitabı ve mizanı (ölçüyü) indirdik ki, insanlar adaleti yerine getirsinler. Kendisinde müthiş bir güç ve insanlar için birçok faydalar bulunan demiri yarattık (ki insanlar ondan yararlansınlar). Allah da kendisine ve Resûllerine gayba inanarak yardım edecekleri bilsin. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.
1400 Yıl Önce’den Bilinen Bir Gerçek.Günümüzde İşleremize Kolaylık Sağlayan Maden Demirdir.Bu Ayette Gelecekten Haber Veriyor.Geleceği Bilmeyen Biri Böyle Bir Ayeti Nasıl Yazabilir ? Bu Ayette Muhakkak Allahın Bir Mucizesidir.

------------------------------------------------------------------------
d-)İki Suyun Karışmama Mucizesi
Allah , Rahman Suresi ( 19 – 20 ) Ayetlerinde Şöyle Buyuruyor ; “(Suları acı ve tatlı olan) iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar , (Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.
Onca Dalga Fırtınaya Rağmen Bu İki Su Asla Birbirine Karışmıyorlar.
Bilim Her Zaman ki Gibi İslam’ı Kanıtlıyor ve Ayetin Allah Kelamı Olduğunu Açıklıyor.

Denizaltı Araştırmaları ile ünlü Fransız bilim adamı Kaptan Jacques Cousteau denizlerdeki su engelleri ile ilgili yaptığı araştırmaların sonucunu şöyle anlatmaktadır:
"Bazı araştırmacıların farklı deniz kütlelerini birbirinden ayıran engellerin bulunduğuna dair ileri sürdükleri görüşleri inceliyorduk. Çalışmalar sonucunda gördük ki, Akdeniz'in kendine has tuzluluğu ve yoğunluğu var. Aynı zamanda kendine has canlıları barındırıyor. Sonra Atlas Okyanusu'ndaki su kütlesini inceledik ve Akdeniz'den tamamen farklı olduğunu gördük.

Halbuki Cebeli Tarık Boğazı'nda Birleşen bu iki denizin tuzluluk, yoğunluk ve sahip olduğu hayatiyet açısından eşit veya eşite yakın olması gerekiyordu. Oysaki bu iki deniz, birbirine yakın kısımlarda bile ayrı yapılara sahiptiler. Bunun üzerine yapmış olduğumuz Araştırmalarda bizi şaşkına çeviren bir durumla karşılaştık. Çünkü bu iki denizin karışmasına birleşme noktasında bulunan harika bir su perdesi engel oluyordu.

Aynı türden bir su engeli 1962 yılında Alman bilim adamları tarafından Aden Körfezi ile Kızıldeniz'in birleştiği Mendep Boğazı'nda da bulunmuştu. Daha sonraki incelemelerimizde farklı yapıdaki bütün denizlerin birleşme noktalarında aynı engelin bulunduğuna tanıklık ettik. "

Evet, iki denizin birbirine karışmaması Allah'ın kudretinin sonsuzluğunu gösterdiği gibi, bu hadisenin 1400 sene önce Kuran da ifade edilmesi de Kuran'ın Allah kelamı olduğunun en parlak delillerindendi.

Çünkü Bu Keşif O Güne Göre Bir İnsan Keşfi Olamaz.O halde Kuran asla bir insan sözü olamaz. O Allah'ın ezeli kelamıdır
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.