Şimdi biraz araştırma yaptığım üzere bazı modellerinde şu şekil gömülü olabiliyor.
Today we're looking at how to replace a CMOS battery in a Dell Latitude 3500.
tr.ifixit.com
Bazı modellerinde ise G serisinin, batarya bios pili görevi görüyormuş.
Muhtemelen senin sistemde klas cr2032 tipi pil kullanılmıyor. Baktığım da tam göremedim yerini pilin. Çünkü anakartın üzerine lehimlenmiş direk bir pil görünmüyor.
Anakarta bağlı cmos tipi batarya kullanılıyorsa siyah veya gri renkte ince bir torba şeklinde gibi bir biçimi olması lazım.
Üstünden bir kablo ile anakarta bağlanır.
Şu tipte bir batarya. Mini.
Bulduğum videoları atıyorum örnek teşkil etmesi adına.
ÇÖZÜM YOLLARI
Hocam birkaç çözüm yolu da bırakayım artık kendin uygulama-deneme-yanılma yöntemiyle çözüme ulaşmaya çalışırsın.
BIOS pilin bitmiş veya zayıf olabilir. Değişimi gerekebilir.
Batarya bağlantılarını yaparken es geçtiğin yerler olabilir.
Eğer bıos piliyle alakalı bir problem varsa 2-3 dakika söküp tekrar montajlayıp bir de öyle de deneyebilirsin. Saatinin sıfırlanmasından mütevellit pil bitiyor olabilir.
Ramlerini tekrar çıkarıp takmayı dene. Temassızlık gevşeklik varsa onları giderin.
Herşeyden eminsen yine de açılmıyorsa pc kapandığı vakit güç düğmesine 30 saniye basılı tut bir de öyle dene.
Tahminimce geç açılıyor ve tarayıcıda kasma bunların sebebi tekrar topladığın vakit donanımı ya güzel biraraya getiremedin doğru yerleştirilmeyen birşeyler var.Ya da bağlantı noktalarında temassızlık var.
Ekran kartı modulunu ve bağlantısını da bir kontrol etmeni öneriyorum.
Artık bunlarda bir işe yaramazsa bilgisayarcıya götürüp göstermende fayda var.
Ufak bir öneridir kendin değiştireceğim diye tam anlamıyla bilgi sahibiysen hocam değiştir ama 250 liradan kaçayım derken 5k-10k'ya yakalanmakta var. Dikkatli olun derim.
İyi geceler