Laptopuma kali linux yükleyebilirmiyim?

Tdark

Katılımcı Üye
9 Ağu 2019
411
23
arkadaşlar laptopuma kali linx yükleyebilirmiyim

sistem bilgileri

İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz 2.50Ghz

Ram : 4.00 GB
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baphomet

Katılımcı Üye
23 Nis 2020
297
1
Öncelikle sanal makineye mi yoksa dual boot yaparak çift işletim sistemi mi kullanacağına karar vermelisin bilgisayarın çok iyi değilse muhtemelen sanal makinede sorun yaşayabilirsin
 

digE

Yeni üye
16 Nis 2020
27
0
Eğer sanal makine ortamında kurulum yapacak isen kurma derim. Çünkü gnome ortamda kasabilir. Eğer ana bilgisayarınıza kuracaksanız light versiyonu kurmanızı öneririm. Ama parrot veya backbox daha makul bir seçimdir. Hele bir de yeni linux kullanıcısıysanız
 

EYLL'

Uzman üye
17 May 2019
1,540
188
Hudut
Cevap: Linux

Tabiki kurabilirsiniz fakat 2020 kurmanızı önermem
Onun dışında parrot os var o daha iyi
Ama parrot os un arayüzü o kadar güzel değil
 

c0rrect

Üye
28 Nis 2020
63
0
Arch
3 GB RAM (2,87 KULLANILABİLİR), EKRAN KARTI YOK, 4 ÇEKİRDEİK, Intel i5 eski nesil 3,2 ghz işlemci
Bu sistem ile dual boot yaptım. 2. İşletim sistemi olarak kali linux 2019.3 veya 2019.4 yükledim tam hatırlamıyorum. Kasmalar neredeyse on binde bir gibi bir şey :D Sadece şu an biraz kasıyor. Onun sebebi ise Nessus indiriyorum. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Ancak çekirdek konusunda biraz geridesin sanırım. O da ekstra bir kasma problemi meydana getirmez. İyi forumlar.
 

Liserjik

Kıdemli Üye
11 Ağu 2018
2,180
7
6
Evet yükleyebilirsiniz ve bütün window managerları sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Kali'nin grafiksel kurulumunun sonunda otomatik Grub önyükleyici kurulumunu onaylar iseniz kendisi otomatik olarak duelboot yapacaktır. Kali'nin son sürümlerinde otomatik XFCE4 masaüstü ortamı gelmekte eğer kişiselleştirilmesi kolay ve günlük kullanım için Plasma ve ya GNOME masaüstü ortamlarını kurabilirsiniz.

GNOME
Kod:
apt-install gnome sddm
Kod:
systemctl enable sddm
Kod:
reboot

KDE Plasma

Kod:
 apt install plasma-desktop sddm
Kod:
systemctl enable sddm
Kod:
reboot
 
21 Nis 2020
141
0
Merhaba, evet yüklemeniz mümkün ancak Kali Linux önermiyorum. Pişman olursun saçma sapan paket hataları ile karşılaşınca. İçerisindeki toolları ParrotOs,Mint,Debian,Ubuntu gibi diğer oslara da kurabilirsiniz. İyi Günler.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.