Arkadaşlar merhabalar bu konuda linux dağıtımlarında bir paket kurarken sıkça karşılaşılan bir hatadan bahsetmek istiyorum.Bu hatayla genellikle bir uygulamanın belirli bir sürümünü yüklerken yada üçüncü taraf bir PPA'dan herhangi bir uygulamayı yüklediğimizde karşılaşırız.Peki bu hata neden oluştu? Hatanın nedeni PPA'dan kaynaklı olabilir bazen uygulama için gereken bağımlılık dağıtımların en son sürümde geçerliliğini yitirmiş olabilir.Peki nedir bu You Have Held Broken Packages hatasının çözümü? Aşağıda çözüm yolunu belirttim dikkatli ve güzel bir şekilde okuyup uygularsanız hatanın kalmayacağını düşünüyorum.
İlk başta depolarımızı güncelleyelim:
terminalimize:

sudo apt update
sudo apt upgrade
yazarak depolarımızı güncelliyoruz ardından terminalimize:
sudo apt install aptitude yazarak aptitude'yi yüklüyoruz(bende yüklü)
ardından terminale:
sudo aptitude install libreoffice yazarak libreofficeyi yüklüyoruz yükleme sırasında N/Y çıkacak siz Y'ye basınız yüklendikten sonra terminale:
sudo apt-mark showhold
sudo apt-mark unhold 'sudo apt-mark showhold' yazıyoruz
sorun çözülmüştür ben bu sorunu bu yöntem ile çözmüştüm herkese iyi günler dilerim farkındayım baya renksiz,resimsiz ve amatörce oldu ama kusura bakmayın.
İlk başta depolarımızı güncelleyelim:
terminalimize:

sudo apt update
sudo apt upgrade
yazarak depolarımızı güncelliyoruz ardından terminalimize:
sudo apt install aptitude yazarak aptitude'yi yüklüyoruz(bende yüklü)
ardından terminale:
sudo aptitude install libreoffice yazarak libreofficeyi yüklüyoruz yükleme sırasında N/Y çıkacak siz Y'ye basınız yüklendikten sonra terminale:
sudo apt-mark showhold
sudo apt-mark unhold 'sudo apt-mark showhold' yazıyoruz
sorun çözülmüştür ben bu sorunu bu yöntem ile çözmüştüm herkese iyi günler dilerim farkındayım baya renksiz,resimsiz ve amatörce oldu ama kusura bakmayın.