Bu konumda sizlere linux işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz antivirüs programlarından bahsedicem işinize yarıyacağını düşünüyorum o zaman konuya geçelim
)
Clam AV
Linux gibi, ClamAV da açık kaynak kodludur, bu nedenle virüs dizini dünyadaki kullanıcılar tarafından sürekli olarak güncellenmektedir - herkes ClamAV'ın sigtool işlevini kullanarak dizine katkıda bulunabilir.Clam Av,Truva atlarını ve kötü amaçlı yazılımları çok yönlü antivirüs olarak tanımakta ve bu tür kötü amaçlı yazılımlara anında karantina altına almaktadır.Ayrıca gelen epostaları da taramakta ve bunlarda bulunan kötü niyetli yazılımlarıda engellemektedir. Terminal üzerinden çalışması oldukça kolay ve hızlıdır.
Sophos Antivirüs
Linux için Sophos Antivirus, tüm kötü amaçlı yazılım türlerine karşı koruma sağlar ve 1 cihazda kullanım için ücretsizdir.
Bu antivirüs programı sadece linux tabanlı kötü yazılımları engellemekle kalmaz , Windows , android ve diğer yazılımlar için hazırlanmış virüsleri tanıyabilir ve engelleyebilir.Sophos Linux için en iyi ücretsiz antivirüslerden biridir. Bu, kullanıcılara gerektiğinde isteğe bağlı analiz yapma olanağı sunmanın yanı sıra gerçek zamanlı bir tarama sistemine sahiptir.
Bu antivirüs programı sadece linux tabanlı kötü yazılımları engellemekle kalmaz , Windows , android ve diğer yazılımlar için hazırlanmış virüsleri tanıyabilir ve engelleyebilir.Sophos Linux için en iyi ücretsiz antivirüslerden biridir. Bu, kullanıcılara gerektiğinde isteğe bağlı analiz yapma olanağı sunmanın yanı sıra gerçek zamanlı bir tarama sistemine sahiptir.
Comodo Antivirus
Comodo linux işletim sistemi için hazırlanmış en iyi antivirüs programlarından birisidir. Sürekli aktif desteği bulunan comodo linux kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir. Linux için Comodo Antivirus , gerçek zamanlı davranış analizi, güçlü isteğe bağlı tarayıcı , kimlik avı ve spam posta koruması özelliklerine sahiptir.güvenlik firması antivirüs programını neredeyse 10 yıldır güncellemedi, bu yüzden Ubuntu 12.04 (2012'de piyasaya sürüldü) ve sonrasında çalışmıyor.