Linux Isletim Sistemine Gecmeli miyim ?????

The Yusuf

Yeni üye
30 Haz 2015
5
0
Arkadaslar bu islerde daha cok yeniyim sizce linux'sa gecmelimiyim suan flash bellegim uzerinden live olarak kullaniyorum ama cok karisik geliyor sistemi formatlayip sadece linux kullanmak sizce mantikli mi ?


*yazim hatalarindan dolayi kusura bakmayin turkce klavye destegini bulamadim
 

TheAbraham

Uzman üye
31 Ara 2015
1,454
0
Loneliness
Şuan karmaşık geliyorsa ya sanal makine üzerine ya da live olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Bir sorunla karşılaştığınızda sıkıntı oluşabilir.

Diğer bir önerim, Windows'un yanına kurabilirsiniz. En azından bişey olursa tekrardan kurabilirsiniz.
 

NewH4cker

Katılımcı Üye
7 Haz 2016
264
0
Topraktan.
Klavyen için sana şu öneriyi sunucağım eğer ki linuxteysen terminali açıp şunu yaz "setxkbmap tr" o linux kapanana kadar klavyen türkçe kalıcaktır. Sorduğun Soruyada Cevap Veren Olucaktır :)
 

Altıok

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
2,236
3
Eğer ilgini çekiyorsa geç. İlk başta herkese karmaşık gelir, merak etme. Hata yapa yapa, sistemi boza boza öğreneceksin. Bana kalırsa dosyalarını yedekleyip sabit diskine kur hemen. Sanal makine ya da canlı sistem aynı tadı vermiyor.
 
28 Haz 2016
240
3
Arkadaslar bu islerde daha cok yeniyim sizce linux'sa gecmelimiyim suan flash bellegim uzerinden live olarak kullaniyorum ama cok karisik geliyor sistemi formatlayip sadece linux kullanmak sizce mantikli mi ?


*yazim hatalarindan dolayi kusura bakmayin turkce klavye destegini bulamadim

pc ni linux yapma elbette hack işlerinden sıkıldığında pc de oyun arayacaksın :D

sanal pc olarak kullan pc yavaşlar diye korkma çünkü yavaşlıyor .
 

T4K0M4N1X

Uzman üye
14 Mar 2017
1,311
22
Bence normal işletim sistemi olarak kullan. ubuntu kullanabilirsiniz ama ben size parrot os security öneriyorum. Ubuntu temelli bir işletim sistemidir hem oyun oynarsınız hemde ara sıra rahatlıkla hacking işlerinizi yürütebileceğiniz araçları bulunmaktadır. Terminali ve işletim sistemi zaten zamanla sorun olmaktan çıkıp çok büyük bir avantaj olarak size geri gelecektir.
 

SeNZeRo

Özel Üye
8 Eyl 2016
5,100
14
Linuxu sanal makine üzerinde iyice öğren ondan sonra geçmeni tavsiye ederim. Geçip birşey yapamayıp tekrardan windowsa döneceğine iyice öğren ondan sonra geç.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.