Linuxda Windows gibi isletim sistemidir fakat Windowsa kiyaslarsak artilari vardir mesela Linux ilk olarak bedava isletim sistemidir Windows gibi buyuk paralar vererek almiyorsun resmi sitesinden indidrerek kura biliyorsun 2ci olara Linuxda Virus sorunu cekmiyorsun yani Linuxlar icin tehlikeli viruslar yok Tabiki Linux icinde bazi viriuslar var fakat bunlar labaratuarlarda hazorlanmis deneme amaclidir..3 Linux acik kayak kodluludur..Ben uzun zamandir Linux Kullaniyorum hic Windowsa donmek gibi bir niyetimde yok ..Windowsun yalniz bir arti tarafi var oyunlar genellikle Windows icin hazirlaniyor Linuxda cogunu kullanamasin..
Hangi Linux dersen kullanmaya ILk olarak sana Linux Mint oneririm kullanmimi kurulumu cok kolay sonra zamanla ileri duzey Linux olan Debiana gece bilirsin Veya Hack isleri icin Kali Linux amma ilk olarak Linux Mint kullan..
Ilk olarak linuxmint resmi sitesine girerek x32 veya x64 surumunu indiriyorsu bilgisayarinda neyse o sonra RUFUS denen programla USB FLASH yaziyorsun sonasinda BOOT yaparak USBden baslatiyorsun geri kalan kisminida Youtubeden kolayca izleye bilirsn