/ Linux Terminalde Mp3 Dinlemek /

SeSa1453

Yaşayan Forum Efsanesi
12 Eki 2012
10,110
5
Nahçıvan
Merhaba dostlar,
Bu yazımızda, Linux işletim sistemlerinde terminal üzerinden mp3 dinlemeyi öğreneceğiz.
Linux'u grafik arayüzü olmadan kullanan dostlara çok faydalı olacağını düşünüyorum -ki zaten Hacker Adana grubunda bir çoğumuz Linux'u grafik arayüzü olmadan kullanıyoruz.
Programı kurmakla işe başlayalım.


Kurulumu

Aşağıdaki komut ile Mplayer programını sistemimize kuralım.

Kod:
sudo apt-get install mplayer

Kullanımı
Programı kurduysak kullanmaya başlayabiliriz. Tek yapmamız gereken mp3 dosyasının bulunduğu dizinde aşağıdaki komutu çalıştırmak.

Kod:
mplayer "neset-ertas-zuluf-dokulmus-yuze.mp3"

"neset-ertas-zuluf-dokulmus-yuze.mp3" yerine mp3 dosyasının adını yazıp sonuna .mp3 yazmak. Yapacağımız iş bu. İş bile değil. Daha sonra müziğimiz çalmaya başlıyor..
Bu kadar dostlar, Hepinize kolay gelsin...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.